Pop up Dom
Kako čistijo profesionalci?

Kako čistijo profesionalci?

Medtem ko lahko domače gospodinjstvo učinkovito očistimo že z metlo in vlažno krpo, se morajo profesionalni čistilci soočiti tudi z mnogimi trdovratnejšimi madeži in drugo umazanijo, ki zahteva prilagojen pristop. To pomeni, da bo treba uporabiti določene napredne naprave in prilagojene tehnike čiščenja.

Za profesionalce je v nekaterih okoljih značilno čiščenje s suhim ledom, ki prinaša mnoge prednosti. Posebej uporabna je ta tehnika v občutljivih okoljih, kjer si ne moremo privoščiti čiščenja s sredstvi, ki za seboj pustijo vlago ali celo kemikalije. Čiščenje s suhim ledom za seboj ne pušča posledic, saj suhi let sublimira in se pomeša z zrakom v prostoru, tako da je ta tehnika izjemno uporabna v raznih občutljivih okoljih, recimo pri pridelavi in predelavi hrane, pri delu z zdravili, tudi pri čiščenju elektronike. V vsakem primeru bo čiščenje s suhim ledom učinkovito in ne bo ogrozilo površin, ki jih čistimo. Seveda pa gre za napredno tehniko, ki zahteva posebne pripomočke, posledično je čiščenje s suhim ledom tudi relativno drago.

V nekaterih primerih pa se tudi profesionalci poslužujejo naprav, ki so sicer primerne tudi za domačo rabo. Omenimo na primer visokotlačni čistilec Karcher K 5, ki je kot nalašč tako za domačo kot za profesionalno uporabo. Visokotlačni čistilec Karcher K 5 je vsestransko uporaben, saj ponuja zadostno zmogljivost za uspešno čiščenje večine madežev, ki jih najdemo pri vsakdanjem čiščenju, poleg tega pa lahko v kompletu združuje tudi nekatere nastavke in dodatke, ki funkcionalnosti naprave še razširijo. Tako je visokotlačni čistilec Karcher K 5 priljubljena izbira predvsem med zahtevnimi domačimi uporabniki, a tudi profesionalci, ki želijo imeti pri roki vsestranski visokotlačni čistilec za hitro in enostavno čiščenje madežev. Ne pozabimo, da se tudi profesionalci večinoma srečujejo z običajnimi madeži, ki jih je možno odstraniti na ta način, res pa je, da svojo opremo pogosteje izpostavljajo tudi večjim obremenitvam.