Pop up Dom
Lesena vhodna vrata za starejšo domačijo

Lesena vhodna vrata za starejšo domačijo

Lesena vhodna vrata lahko naročimo tudi, ko prenavljamo starejšo podeželsko hišo, ki smo jo kupili ali pa podedovali. Starejše hiše imajo prav poseben čar in zato jih ljudje velikokrat kupijo za lasten dom ali pa za vikend. Vsakdo se namreč ob vikendu rad sprošča v objemu narave in ga preživi brez mestnega vrveža, le v bližini svojih najdražjih. 

Lesena vhodna vrata bomo tako naročili že tako na začetku prenove, saj nam jih bo pravi mizar dolgo časa izdeloval. Zlasti naporno je narediti vrati, ki imajo izrezljane dodatke, ki jih polepšajo in jim dajo videz pravih kmečkih vrat. V kolikor bomo naš vikend lepo prenovili, ga bomo v prihodnosti lahko oddajali turistom, ki iz celega sveta prihajajo v našo majhno podalpsko državico. 

Lesena vhodna vrata so lahko narejena iz različnih tipov lesa. Če želimo z njimi poudariti slovensko poreklo, je najbolje, da so narejena iz hrasta ali iv bukve. To sta najkvalitetnejša slovenski vrsti dreves, ki imata močan in trpežen les. Izredno je namreč pomembno, da so vrata trpežna za mehanske poškodbe, ki se na vratih slabe kvalitete hitro poznajo. 

 

Notranja vrata v leseno stekleni kombinaciji

Notranja vrata so lahko narejena iz zelo različnih materialov. Dandanes si praktično lahko zamislimo vrata iz takšnega materiala, kot si želimo. Največkrat pa Slovenci nameščamo lesena vrata oziroma vrata iz iverke, ki so odlična za vsako stanovanje ali hišo. Les se lahko lepo skombinira s steklom in tako dobimo izredno estetska vrata, ki jim ni para. 

Notranja vrata lahko naredimo tudi bolj umetniška in steklo poslikamo ali pa oblepimo z različnimi motivi, ki jih skombiniramo z ostalimi elementi v stanovanju. Nekateri si na vrata namestijo cvetlične motive, ki jih skombinirajo s cvetlicami na zavesah. 

Notranja vrata iz lesa in stekla so tako še vedno najlepša izmed vseh, med katerimi lahko izbiramo.