Avtomatizirano pakiranje

Nekatere stvari radi pakiramo in zavijamo na roke, predvsem v delovnem okolju pa je veliko bolj smiselno to delo prepustiti robotom. Sploh glede na to, kako pestro zbirko učinkovitih naprav imamo na voljo za to opravilo. V mnogih primerih je možno pakiranje skoraj povsem avtomatizirati, seveda pa je to odvisno od dejanskih okoliščin, predvsem od velikosti in oblike stvari, ki jih želimo zapakirati.

Vakuumsko pakiranje

Veliko možnosti ponuja že vakuumsko pakiranje. To se zelo dobro izkaže pri široki paleti različnih nalog, saj zmore vakuumski aparat uspešno oviti praktično vsak predmet. Nekatere naprave te vrste so povsem preproste in jih nadzorujemo ročno, to so recimo aparati za gospodinjsko rabo, prav tako pa so na voljo napredne naprave, ki delo opravijo kar same. Industrijski vakuumski aparat je izjemno uporaben v vseh mogočih delovnih okoljih. Uporaba je nadvse preprosta, saj se vakuumsko ovijanje prilega vsem oblikam in velikostim, seveda v mejah, ki jih postavljajo dimenzije naprave. Za nameček je takšen vakuumski aparat hiter in zanesljiv pri svojem delovanju, primeren tudi za redno rabo preko celega delovnega dne.

Ovijanje palet

Nekoliko drugačen izziv predstavlja ovijanje palet, ki jih je treba pripraviti na transport, ali pa jih želimo le varno hraniti v skladišču. V tem primeru je najboljše orodje ovijalka, ki je spet lahko v veliki meri avtomatizirana. Industrijska ovijalka je lepo prilagojena standardnim dimenzijam palet in svoje delo opravlja zelo uspešno, praktično brez potrebe po nadzoru ali upravljanju. Vsekakor je takšna naprava velika pridobitev za vsako podjetje, ki se redno sooča s pakiranjem naloženih palet, prav pa pride tudi v nekaterih drugih okoljih. Nenazadnje je ovijalka dobrodošla tudi povsod tam, kjer skladiščimo večje količine izdelkov na zalogi, saj morajo biti ti dobro zaščiteni tudi pred razmerami v skladišču. Poleg zaščite ovijalka ponuja tudi dobro oporo in pomaga pri učinkovitem skladiščenju tovora, ki bi sicer težko ostal v lepi skladovnici.

urednistvo

Next Post

Brez kompromisov pri pakiranju hrane

Wed Dec 19 , 2018
Nekatere stvari radi pakiramo in zavijamo na roke, predvsem v delovnem okolju pa je veliko bolj smiselno to delo prepustiti robotom. Sploh glede na to, kako pestro zbirko učinkovitih naprav imamo na voljo za to opravilo. V mnogih primerih je možno pakiranje skoraj povsem avtomatizirati, seveda pa je to odvisno [...]
Aparat za vakuumiranje