Brainobrain naloge za otroke s posebnimi potrebami

Brainobrain naloge so odlične za vse otroke, ki imajo razvojne in vedenjske težave. Otroci z Aspergerjevim sindromom, ki imajo na splošno težave s šolo in z učenjem, bodo s pomočjo nalog, ki jih bodo izvajali v centru Brainobrain ter jih doma redno vadili, postali bolj uspešni in motivirani za delo v šoli. Aspergerjev sindrom je ena izmed oblik avtizma, ki se v današnjih časih pojavlja pri vedno več otrocih. Znanstveniki in zdravniki pa še vedno ne vedo odgovora, kaj je vzrok za pojavo avtističnih motenj pri otrocih. 

Brainobrain naloge bodo avtističnim otrokom, ki imajo težave s koncentracijo, z mirovanjem ter ostalimi aktivnostmi povezanimi s šolo, pomagale tako, da bodo postali bolj usmerjeni na šolsko delo ter bodo zmogli narediti tudi daljše in bolj zahtevne domače naloge, ki jim včasih niso bili kos. 

Brainobrain naloge pri avtističnih otrocih z inovativnim in drugačnim pristopom, kot ga ima klasična šola, odprejo možgane in najdejo nove poti do znanja ter sposobnosti otrok s posebnimi težavami. 

Metoda VAK za aktiviranje treh čutnih kanalov

Metoda VAK je metoda, ki se aktivno osredotoča na tri izredno pomembne kanale, skozi prejemamo nove informacije in pridobivamo nova znanja. To je vidni kanal, slušni kanal in dotik. Pri učenju, ki hkrati vključuje vse tri kanale, je napredek boljši in večji. Pomnjenje je dolgotrajnejše, lažje in bolj efektivno. 

Metoda VAK se začne tako, da imajo najprej otroci pred seboj abakus, ki deluje tako, da otroci premikajo kroglice. Pir tem istočasno gledajo in čutijo premikanje kroglic pod prsti, poleg tega pa še glasno izgovarjajo besede. Tako jim se jim nabrano znanje veliko bolj vtisne v spomin in tam ostane dlje časa. 

Metoda VAK nam tako omogoča aktiviranje obeh polovic možganov in zato takšnemu učenju pravimo učenje, ki spodbuja celostni razvoj možganov, saj se ne koncentrira le na levo ali le na desno polovico.

urednistvo

Next Post

Vrtne kosilnice različnih zmogljivosti

Sun Sep 22 , 2019
<a href="http://www.brainobrain.si/program.html">Brainobrain naloge </a> so odlične za vse otroke, ki imajo razvojne in vedenjske težave. Otroci z Aspergerjevim sindromom, ki imajo na splošno težave s šolo in z učenjem, bodo s pomočjo nalog, ki jih bodo izvajali v centru Brainobrain ter jih doma redno vadili, postali bolj uspešni in motivirani za delo v šoli. [...]
Vrtne kosilnice različnih zmogljivosti

You May Like