Brez kompromisov pri pakiranju hrane

Pri pakiranju hrane moramo biti vedno pozorni, še posebej, če imamo opravka z dovršenimi gotovimi jedmi. Na prvem mestu je seveda varnost, ki je lahko ogrožena zaradi stika z okoljem (ali celo z materialom embalaže), na drugem mestu pa so funkcionalnosti, ki jih embalaža ponuja poleg zaščite. Embalaža za torte na primer ne služi le zaščiti slaščice pred okoljem, temveč ohranja tudi čudovito podobo torte, za nameček pa omogoča enostavno prenašanje ter postrežbo sladice.

Pri takšnih in drugačnih izdelkih za pakiranje hrane se je torej smiselno vprašati, katere funkcionalnosti bodo prišle najbolj do izraza in ali jih sploh potrebujemo. Embalaža za torte je na primer lahko zelo uporabna, lahko pa je tudi nerodna in povzroči več škode kot koristi. Razni podstavki za torte recimo služijo bolj prezentaciji torte kot kakšni drugi funkciji, zato za pakiranje niso primerni. Povsem odvisno seveda od izdelka, a običajno je moč namen hitro razbrati in ugotoviti, katera izbira bo prava. Embalaža za torte je dober primer, saj ne moremo enostavno vzeti kar naključne – vedno imamo v mislih neke lastnosti, ki jih pričakujemo.

Še več pričakujemo od naprednih metod shranjevanja hrane. Eno izmed teh ponuja aparat za vakuumiranje, ki je priljubljen pripomoček tistih, ki se jeseni soočajo z zamudnim delom spravila ozimnice. Mnoga živila je treba na dolgotrajno shranjevanje posebej pripraviti, kar lahko dosežemo z vakuumiranjem. Aparat za vakuumiranje skupaj s primernimi vrečkami zelo učinkovito vakuumsko zapakira različna živila in jim tako podaljša svežino. Mnogi uporabniki prisegajo na to metodo in niso pripravljeni spreminjati svojih navad, saj funkcionira zelo dobro. Še posebej, če gre za kak napreden aparat za vakuumiranje, ki celoten postopek še bistveno poenostavi, morda celo avtomatizira. Pomembno je le, da tudi pri vakuumiranju ne sklepamo kompromisov – pri dolgotrajnem shranjevanju živil se vsaka napaka izkaže za usodno, saj se hrana takoj pokvari.

urednistvo

Next Post

Učna pomoč na višjih stopnjah šolanja

Fri Dec 21 , 2018
Pri pakiranju hrane moramo biti vedno pozorni, še posebej, če imamo opravka z dovršenimi gotovimi jedmi. Na prvem mestu je seveda varnost, ki je lahko ogrožena zaradi stika z okoljem (ali celo z materialom embalaže), na drugem mestu pa so funkcionalnosti, ki jih embalaža ponuja poleg zaščite. <a href="https://almima-embal.si/prodajni-program/embalaza-za-pekarne/plasticna-embalaza-za-pecivo-piskote-in-torte">Embalaža za torte</a> na primer ne [...]
Inštrukcije

You May Like