Cenovno ugodno shranjevanje živil

Nekatera živila so zelo občutljiva na vplive okolja in jih moramo pozorno shranjevati, če jih ne nameravamo porabiti takoj. Na srečo to ne zahteva posebej drage rešitve – povsem enostavno in varno lahko takšna živila shranimo tudi za dlje časa, če imamo nekaj osnovnih pripomočkov.

Vakuumsko pakiranje

Najboljša rešitev je v mnogih primerih vakuumsko pakiranje, ki zagotavlja trajno svežino predvsem pri shranjevanju v zamrzovalniku. Na ta način shranjujemo meso, sadje in zelenjavo ter druga živila, ki jih želimo ohraniti sveža dlje časa. Seveda pa bomo potrebovali nekaj opreme, najprej vakuumske vrečke za shranjevanje živil in nato seveda tudi aparat za vakuumsko pakiranje. Vakuumske vrečke za shranjevanje ne predstavljajo nikakršnega stroška, saj jih lahko nakupimo tudi v večjih količinah že za nekaj evrov, pa tudi aparat za vakuumiranje je v primerjavi z drugimi gospodinjskimi aparati razmeroma poceni. Na dolgi rok posebnih stroškov ni, tako da gre za enkratni nakup, ki omogoča spravilo ozimnice skozi dolga leta. Poleg tega so vakuumske vrečke za shranjevanje živil vsestransko uporabne in bodo prišle v vsakem primeru prav, tudi če vakuumiranja ne lotevamo tako pogosto.

Zavijanje v folijo

Povsem zadostno lahko občutljiva živila zaščiti tudi gospodinjska folija. Običajno je to aluminijasta folija, ki je vsestransko uporabna v gospodinjstvu, tudi pri shranjevanju živil. Na ta način zaščitimo živila pri kratkotrajnem shranjevanju na prostem ali v hladilniku, predvsem aluminijasta folija poskrbi za to, da ne pride do mešanja okusov in vonjav. S takšno folijo lahko pomagamo tudi pri ohranjevanju svežine odprtih živil ali ostankov hrane. Vsekakor je dobro imeti kakšen kos folije vedno pri roki, saj pride zelo prav. Tudi aluminijasta folija je zelo poceni in si gotovo zasluži omembe med cenovno ugodnimi rešitvami za trajno shranjevanje živil. Na voljo so sicer tudi nekatere alternative, že med folijami imamo več izbire, a aluminijasta folija se vsekakor uvršča med najbolj priljubljene.

urednistvo

Next Post

Cestna kolesa najboljšega proizvajalca

Wed Oct 23 , 2019
Nekatera živila so zelo občutljiva na vplive okolja in jih moramo pozorno shranjevati, če jih ne nameravamo porabiti takoj. Na srečo to ne zahteva posebej drage rešitve – povsem enostavno in varno lahko takšna živila shranimo tudi za dlje časa, če imamo nekaj osnovnih pripomočkov. Vakuumsko pakiranje Najboljša rešitev je [...]
Cestna kolesa najboljšega proizvajalca

You May Like