Delo in stroški z izolacijo stanovanja

Pogosto je najzahtevnejše opravilo pri renovaciji ali adaptaciji stanovanja izolacija, s tem pa nastanejo seveda tudi stroški, ki jih je treba upoštevati že pri odločitvi za tak projekt. Verjetno pa vseeno ne bo šlo za kakšno posebej visoko investicijo, še posebej če znesek primerjamo s tistimi pri projektih klasične gradnje – izolacija je namreč pogosto izdelana kar suhomontažno, kar je pri renovaciji ali adaptaciji seveda najbolj smiselna izbira. Ker je za suhomontažna dela cenik bistveno ugodnejši, je tudi z vidika stroškov to najboljša izbira.

Toplotna in zvočna izolacija sten v stanovanju torej ne zahteva posebne finančne investicije. Nekaj stroškov bo vseeno nastalo, prav tako bo seveda treba opraviti tudi delo. Dobra novica je ta, da je možno suhomontažna dela opraviti tudi v končanih prostorih, tako da bo adaptacija hitra in z minimalnimi posegi v obstoječi red. Je pa za suhomontažna dela cenik v neki meri odvisen tudi od tega, s kakšno situacijo se je treba soočiti v izhodišču, zato bo treba prostore vseeno pripraviti na delo. Seveda bo treba pospraviti pohištvo in druge elemente, ki ovirajo dostop do sten, pričakovati pa gre tudi nekaj dela s pospravljanjem. Toplotna in zvočna izolacija sten v stanovanju se opravi na notranji strani stene, v nekaterih primerih pa tudi na zunanji, kar je predvsem pri toplotni izolaciji smiselno storiti, gotovo pa je treba na to vsaj pomisliti, ko načrtujemo delo in stroške z izolacijo. Zvočna izolacija sten v stanovanju se običajno izvede kar skupaj s toplotno, tako da posebnih dodatnih pomislekov ni.

V končni fazi je za suhomontažna dela cenik močno odvisen od primera, čeprav so na voljo tudi izolacijski sistemi, pri katerih je možno ceno precej natančno predvideti glede na površino sten. V vsakem primeru pa bo najbolje za oceno stroškov vprašati mojstra, ki bo delo izvedel.

urednistvo

Next Post

Čistilni servis z najbolj ugodnimi storitvami

Sun Dec 30 , 2018
Pogosto je najzahtevnejše opravilo pri renovaciji ali adaptaciji stanovanja izolacija, s tem pa nastanejo seveda tudi stroški, ki jih je treba upoštevati že pri odločitvi za tak projekt. Verjetno pa vseeno ne bo šlo za kakšno posebej visoko investicijo, še posebej če znesek primerjamo s tistimi pri projektih klasične gradnje [...]
čistilni servis cenik

You May Like