Delovni čevlji vas varujejo pred poškodbami

Ob vsej zaščitni opremi, ki jo uporabljamo pri delu v zahtevnih razmerah, včasih morda niti ne pomislimo na to, da so med najbolj izpostavljenimi deli našega telesa pravzaprav stopala. Hodimo po nepredvidljivem terenu, na tleh pa se pogosto skrivajo kakšne grožnje, ki nam lahko v trenutku pokvarijo dan. Dobra zaščita so kvalitetni delovni čevlji, ki so pripravljeni prav na takšne razmere.

Najbolj očitno je to pri delu na gradbišču, kjer imamo po tleh gradbeni material, tudi vijake, žeblje, svedre in rezila. A še zdaleč niso delovni čevlji pomembni le na gradbišču, uporabljamo jih tudi v gozdu in na kmetiji, pri delu v delavnici in pri mnogih drugih opravilih, ki zahtevajo dobro zaščito.

delovni čevlji

Kakšni delovni čevlji so najbolj ustrezni?

Izbira delovnih čevljev je odvisna od tega, s kakšnimi grožnjami se pravzaprav srečujemo. Najbolje bo, da se odločimo za kvalitetne čevlje, ki nam omogočajo preprosto uporabo v vseh razmerah, imajo pa debel podplat in kvaliteten plašč. Delovna obutev je prilagojena za različne namene, saj pogosto ciljamo na kakšne specifične funkcije, zato je zelo dobrodošla široka ponudba, ki jo dobimo pri specializiranih trgovcih. Kvalitetne delovne čevlje najdemo v ponudbi Červa Slovenija, ki nudi prav opremo za zahtevno delo.

Odločimo se za tisti model, ki najbolj ustreza našim zahtevam. Pogosto je nujno to, da imamo debel podplat in zelo dobro zaščito, takšni čevlji so tudi stabilni in dajejo nogi dobro podporo. A prav tako je lahko še večja prioriteta, da so delovni čevlji kar se da lahki in okretni, če se pri delu veliko premikamo. Ni nujno, da gre vedno za prave gojzarje in robustne delovne škornje, tudi lahki nižji čevlji so lahko primerna delovna obutev. Pravzaprav se za delo včasih uporabljajo celo natikači in druga obuvala, ki ščitijo pred posebnimi grožnjami na delovnih mestih v bolj urejenem okolju.

urednistvo

Next Post

Zakaj je čiščenje bazena tako pomembno?

Tue Mar 1 , 2022
Ob vsej zaščitni opremi, ki jo uporabljamo pri delu v zahtevnih razmerah, včasih morda niti ne pomislimo na to, da so med najbolj izpostavljenimi deli našega telesa pravzaprav stopala. Hodimo po nepredvidljivem terenu, na tleh pa se pogosto skrivajo kakšne grožnje, ki nam lahko v trenutku pokvarijo dan. Dobra zaščita [...]
robotski-sesalec-za-bazen

You May Like