Pop up Dom
Digitalni termostat vam zmanjša stroške obratovanja

Digitalni termostat vam zmanjša stroške obratovanja

Digitalni termostat je, podobno kot analogni termostat, osnova vsakemu električnemu ogrevanju. Njuna glavna funkcija je uravnavanje temperature v prostoru, pri čemer ima digitalni termostat veliko več različnih funkcij uravnavanja temperature kot analogni termostat. Pri analognem termostatu je možno le ročno nastavljanje temperature. Delovanje digitalnega termostata tako omogoča nižje stroške obratovanja, saj lahko z njim ogrevanje prilagodimo našim potrebam.

Digitalni termostat je termostat z vgrajenimi različnimi funkcijami in programi. Z njim je možna regulacija talnega in stropnega ogrevanja hkrati ali pa samo enega od njiju. V tem se tudi posamezni digitalni termostati razlikujejo. Digitalni termostat omogoča določitev vseh potrebnih funkcij med katerimi je tudi temperatura pri tleh, celotnega prostora ali temperatura pri stropu. Z njim je možno določiti temperaturo prostora za vsak dan posebej, v primeru naše odsotnosti ali drugih dogodkov, kar se shrani v njegov pomnilnik. Vse to omogoča optimalno delovanje celotnega vašega ogrevanja.

Električno ogrevanje je učinkovita in preprosta rešitev prostorov

Električno ogrevanje predstavlja eno od najbolj ugodnejših, varnih in udobnih sistemov ogrevanja. Cena elektrike je danes dokaj ugodna, tako da je ob pravilni izbiri grelnih teles izkoristek električne energije za ogrevanje resnično maksimalen. Ob električnem ogrevanju ni nevarnosti za razne zastrupitve ali požare, prav tako pa ni potrebe, da bi nas skrbela vsakoletna priprava kuriva, kot so drva, olje, sekanci ali peleti. Lahko trdimo, da je, ob pravilni zasnovi, to najbolj luksuzen in učinkovit sistem ogrevanja.

Električno ogrevanje lahko namestite v celotnem objektu ali pa samo v določenih prostorih. Med najbolj pogoste in učinkovite oblike električnega ogrevanja uvrščamo ogrevanje z električnimi radiatorji, električnimi kopalniškimi radiatorji, električno talno ogrevanje z grelnimi preprogami in folijami, IR paneli na osnovi infrardeče svetlobe ali toplotne črpalke. Električno ogrevanje omogoča številne prednosti pred tradicionalnimi oblikami ogrevanja. Za vse velja nizka investicija napram stroškom ogrevanja, ekonomičnost, enostavna montaža brez večjih gradbenih posegov in dolga življenjska doba.