Drsna vrata v stanovanjskih prostorih

Steklena drsna vrata so že nekakšen zaščitni znak trgovin in drugih poslovnih prostorov, ki želijo v notranjost privabiti čim večje število strank. A tudi doma imajo lahko takšna vrata pomembno vlogo, če jih znamo v stanovanjske prostore smiselno vključiti. Pogosto predstavljajo idealno izbiro, ni pa se treba za vsako ceno odločati za takšna vrata. Ker imamo na voljo različne izvedbe, ki jih je možno tudi v veliki meri prilagoditi, bo verjetno možno najti idealno rešitev za praktično vsak primer, le poiskati jo bo treba.

V stanovanjskih prostorih se uporabljajo drsna vrata iz različnih materialov. Medtem ko v poslovni rabi prevladujejo steklena drsna vrata, imamo doma nekaj več priložnosti za uporabo lesenih vrat, saj bolj kot izgled cenimo funkcionalnost opreme. Steklena vrata imajo to prednost, da prepuščajo svetlobo, a v stanovanju to verjetno ne bo tak problem. Seveda je treba misliti tudi na to, kako se bo oprema ujemala med seboj – s tega vidika so steklena drsna vrata precej neugodna, saj potrebujemo usklajen preostanek opreme. Kakorkoli, na voljo so različne izvedbe, ki prinašajo odličen učinek. Predvsem bo opazen prihranek prostora, saj ni treba skrbeti za prostor okoli vrat, kamor bi se odpirala vratna krila. Tudi uporaba bo povsem enostavna in lahko močno olajša prehajanje med prostori.

Napredna drsna vrata za domačo uporabo

Tudi doma si lahko omislimo avtomatska vrata. Cena bo sicer nekoliko višja, a takšen mehanizem je izjemno uporaben. Če pomislimo na to, kakšne prednosti imajo napredna avtomatska vrata, cena gotovo ni previsoka, zadovoljstvo pri uporabi pa bo upravičilo vsako investicijo. Na voljo so različni mehanizmi, ki omogočajo raznovrstno uporabo. Najbolj smo vajeni vrat, ki se odpirajo glede na gibanje, a doma so še bolj uporabni mehanizmi na gumb ali svetlobo. Vsekakor so ena izmed opcij tudi avtomatska vrata, cena je lahko tudi pri domači uporabi povsem upravičena.  

urednistvo

Next Post

Oprema za čudovit dom

Tue Oct 29 , 2019
<a href="http://www.avtomatska-drsna-vrata.si/steklena-drsna-vrata">Steklena drsna vrata</a> so že nekakšen zaščitni znak trgovin in drugih poslovnih prostorov, ki želijo v notranjost privabiti čim večje število strank. A tudi doma imajo lahko takšna vrata pomembno vlogo, če jih znamo v stanovanjske prostore smiselno vključiti. Pogosto predstavljajo idealno izbiro, ni pa se treba za vsako ceno odločati za takšna [...]
Oprema za čudovit dom

You May Like