Elegantno ogrevanje kopalnice

Kako ogrevati kopalnico? Enostavnega odgovora ni, so pa na voljo enostavni sistemi, ki omogočajo učinkovito ogrevanje. Treba se bo posvetiti potrebam uporabnika in lastnostim prostora, zato ni mogoče predstaviti univerzalne rešitve, bo pa z nekaj premisleka možno najti najboljšo možnost za vsako situacijo.

Grelne preproge in folije

V kopalnici se lahko zelo dobro obnese talno gretje, včasih se odločimo tudi za stensko gretje. Sodobni električni sistemi ponujajo posebej privlačne opcije na tem področju. Priljubljene so predvsem grelne preproge Ecofloor in folije Ecofilm, ki so vsestranske, enostavne za vgradnjo in uporabo, predvsem pa zelo učinkovite in varčne na dolgi rok. Grelno folijo Ecofilm lahko namestimo praktično kamorkoli, saj ne zasede omembe vrednega prostora in tudi ne zahteva kakšne posebne montaže. Tako se Ecofilm uporablja tudi za ogrevanje ogledal in podobne namene. Grelna preproga Ecofloor se običajno vgradi pod ploščice oziroma druge talne obloge v kopalnici, pri tem pa prav tako zahteva le nekaj milimetrov prostora. Glavna prednost je v obeh primerih ta, da za ugodno ceno dobimo učinkovit ogrevalni sistem, ki bo v kopalnici vzdrževal prijetno temperaturo.

Kopalniški radiatorji

Nekatere prednosti električnega talnega gretja ima tudi električni kopalniški radiator, saj koristi isti vir energije. So pa na voljo seveda tudi drugi radiatorji, tako da imamo na tem področju na voljo kar nekaj izbire. Električni kopalniški radiator bo najboljša izbira za tiste, ki bi radi opremo kar se da enostavno vgradili – radiator namreč brez težav postavimo na mesto in povežemo v omrežje, postopek je še veliko bolj enostaven kot pri talnem gretju. Drugi radiatorji sicer zahtevajo nekaj več premisleka in dela pri vgradnji, lahko pa na dolgi rok ponudijo nekoliko boljši izkoristek – pomislimo recimo na toplotne črpalke, ki brez omembe vrednih stroškov ogrevajo vodo za radiatorsko ogrevanje. A tudi električni kopalniški radiator se lahko na dolgi rok izkaže za zelo ugodno opcijo. 

urednistvo

Next Post

Kontroling – namen in cilji

Wed Jul 24 , 2019
Kako ogrevati kopalnico? Enostavnega odgovora ni, so pa na voljo enostavni sistemi, ki omogočajo učinkovito ogrevanje. Treba se bo posvetiti potrebam uporabnika in lastnostim prostora, zato ni mogoče predstaviti univerzalne rešitve, bo pa z nekaj premisleka možno najti najboljšo možnost za vsako situacijo. Grelne preproge in folije V kopalnici se [...]
kontroling