Električno kolo v pomoč pri doseganju ciljev

E kolo je krajšava za električno kolo, predstavlja kolo z integriranim motorjem v pogonu. E kolo za svoje delovanje uporablja polnilno baterijo, ki se jo da enostavno napolniti kar doma. Nekatera kolesa imajo tudi možnost , da nek del polnjenja opravijo kar med vožnjo na primer ob spustih po hribu. Ker evropska zakonodaja uvršča e kolo med navadna kolesa, zanj registracija ni potrebna, tudi obvezno zavarovanje ali prometno dovoljenje ne.
E kolo je predvsem priporočljivo za vse tiste, ki zelo radi kolesarijo na dolgih turah ter ob razgibanih pokrajinah, vendar jim kondicija ali poškodba ne dopušča, da bi premagali prav vse strmine na poti. Predvsem je e kolo primerno za daljše razdalje ter tiste z manjšo fizično močjo. Tistim, ki zaradi vsakodnevnih obveznosti in stresnega načina življenja ne utegnejo biti zmeraj v najboljši formi, e kolo omogoča odkrivanje prav vse še tako skrite kotičke, ki bi z navadnim kolesom brez električnega motorja bili nedosegljivi. E kolo oz. električno kolo ni potuha, je uporabno prevozno sredstvo, ki z malo pomoči omogoča, da pride do željenega cilja. Vsekakor je pomembno vedeti, da če želimo doseči željeno destinacijo je še zmeraj potrebno goniti, saj električni motor integriran v kolo služi le kot pomoč in ne kot nadomestek človeški sili.
Da bodo tudi otroci uživali ob vožnji s kolesom kljub temu, da ga še ne znajo voziti, je na voljo otroški poganjalec Cruzzee, ki bo otroku omogočil varno pripravo na vstop v svet koles. Otroški poganjalec Cruzzee omogoča otroku osvojiti motorične spretnosti, vaje ravnotežja ter osvojitev potrebne koordinacije. Otroški poganjalec Cruzzee sicer velja za enega dražljih poganjalcev na tržišču, vendar je zaradi svoje fleksibilnosti primeren za vse otroke med 1. in 6. letom starosti, saj je nastavljiv tako po krmilu kot tudi pri sedežu, kar omogoča prilagajanje glede na otrokovo velikost.

urednistvo

Next Post

So PVC okna poceni?

Wed Jun 12 , 2019
<a href="https://maxisport.si/trgovina/kolesa/e-kolesa.html">E kolo</a> je krajšava za električno kolo, predstavlja kolo z integriranim motorjem v pogonu. E kolo za svoje delovanje uporablja polnilno baterijo, ki se jo da enostavno napolniti kar doma. Nekatera kolesa imajo tudi možnost , da nek del polnjenja opravijo kar med vožnjo na primer ob spustih po hribu. Ker evropska [...]
Window with flowers

You May Like