Epoksi tlaki

Epoksi je zelo priljubljena izbira za tlakovanje obremenjenih delovnih površin, nekatere izvedbe pa uporabljamo tudi v drugih okoljih. Seveda moramo za kar najboljši rezultat poznati različne izvedbe in se odločiti za tisto, ki se bo v dani situaciji najbolje odrezala. To je lahko kar težka naloga, saj poznamo več prepričljivih izvedb, vsi pa ponujajo svoje prednosti. Nekateri bodo lahko hitro prepoznali pravo rešitev za druge potrebe, v nekaterih primerih pa bo treba bolje premisliti, morda pride v poštev celo izdelava tlaka po naročilu.

Epoksi premaz za beton

Med epoksi tlaki lahko omenimo tiste najenostavnejše, ki jih lahko izdelamo kar sami doma. Uporabimo lahko premaz, ki ga nanesemo na betonsko ploščo, tako pa že koristimo mnoge prednosti, ki jih prinašajo takšni tlaki. Epoksi premaz za beton sam po sebi sicer ni pravi tlak, temveč le zaščitni sloj, ki varuje podlago pred neugodnimi dejavniki. Vseeno lahko v mnogih primerih ponudi zelo dober rezultat, saj je učinkovit v boju proti vdoru vode in vlage, prav tako preprečuje prehod prahu in smetem. V delovnem okolju se odlično izkaže tudi, če želimo zaščititi podlago pred barvami, razredčili, gorivi in podobnimi kemikalijami.

Epoksi premaz za beton lahko enostavno nanesemo na betonsko ploščo, dela s tem ne bo veliko in ga lahko opravimo kar sami. To pomeni, da bo tlakovanje na ta način tudi zelo poceni, kar je vsekakor idealna izbira za manj zahtevne uporabnike, ki želijo svojo investicijo kar najbolje izkoristiti.

Drugi epoksi tlaki

Alternativo predstavljajo debelejši epoksi tlaki, ki jih izdelamo iz prilagodljivih plasti epoksidnih smol in drugih vzdržljivih materialov. Na ta način je možno izdelati tlak, ki lahko prenaša večje mehanske obremenitve in se ne bo obrabil niti pri rednem drgnjenju, praskanju in drugih obremenitvah. Seveda lahko še vedno pričakujemo odlično zaščito v primeru razlitja tekočine, pa tudi čiščenje bo povsem enostavno. 

urednistvo

Next Post

Namestitev zunanjih defibrilatorjev

Sat Nov 7 , 2020
Epoksi je zelo priljubljena izbira za tlakovanje obremenjenih delovnih površin, nekatere izvedbe pa uporabljamo tudi v drugih okoljih. Seveda moramo za kar najboljši rezultat poznati različne izvedbe in se odločiti za tisto, ki se bo v dani situaciji najbolje odrezala. To je lahko kar težka naloga, saj poznamo več prepričljivih [...]
Defibrilator cena

You May Like