Higrosenzibilno prezračevanje prinaša majhne mesečne stroške

V kolikor živite v večstanovanjskem objektu in želite poskrbeti za svež zrak v vašem domu, sedaj ni več ovir tudi za to. Higrosenzibilno prezračevanje je prezračevalni sistem, s katerim na zelo enostaven način poskrbite za kakovost zraka in udobno bivanje. Tudi delitev stroškov je v tem primeru zelo enostavna, saj gre za linearen odnos med stroški in volumnov oziroma uporabnim tlorisom posameznega stanovanja v stavbi.

Higrosenzibilno prezračevanje deluje za vse stanovanjske enote enako in ga ni mogoče regulirati ali spreminjati režima njegovega delovanja. Pomembno je to, da z njim ne boste imeli praktično nobenega dela in nobenih drugih obveznosti kot mesečno plačevanje stroškov. Le ti se delijo med uporabnike in so zelo majhni. Gre le za plačilo elektrike, ker pa je edini porabnik električne energije le ventilator, znaša povprečna poraba na stanovanje le okoli 100W. Strošek za elektriko za posamezno stanovanje je tako le med 0,3 in 0,5 evri.

Prezračevanje naj sledi osnovnemu pravilu prezračevanja

Ste opazili, da se v vašem domu pojavlja plesen? Potem je eden od razlogov za to tudi neprimerno prezračevanje prostorov, katerega posledica je povečana vlaga v prostoru. V izogib temu je potrebno poskrbeti za kakovostno in učinkovito izmenjavo porabljenega in svežega zraka v vašem domu. Prvi in najbolj enostaven način je zgolj odpiranje oken, ki pa ni enako učinkovito ter kakovostno kot drugi prezračevalni sistemi. Velika boljša rešitev je vgradnja prezračevanja, ki bo delovalo samostojno tudi takrat, ko nas ni doma.

Ne glede na to, za kateri način prezračevanja gre, je pomembno, da sledimo pravilu prezračevanja. To pomeni, da mora sveži zrak vstopati v vaše bivalne prostore in sobe, nato pa se odmika preko hodnikov in stopnišč v tako imenovane servisne prostore, kot so na primer kopalnica, shramba, kuhinja. Takšno kroženje zraka zagotavlja učinkovito prezračevanje, kar pomeni najustreznejši izkoristek zračnega toka in potovanje zraka v vašem domu.

urednistvo

Next Post

Zdrava hrana za pse mora biti vedno izbira vsakega lastnika

Fri Nov 29 , 2019
V kolikor živite v večstanovanjskem objektu in želite poskrbeti za svež zrak v vašem domu, sedaj ni več ovir tudi za to. <a href="https://prezracevanje.si/services/higrosenzibilno-prezracevanje/">Higrosenzibilno prezračevanje</a> je prezračevalni sistem, s katerim na zelo enostaven način poskrbite za kakovost zraka in udobno bivanje. Tudi delitev stroškov je v tem primeru zelo enostavna, saj gre za [...]
Zdrava hrana za pse

You May Like