Idealna rešitev za poškodovane ali manjkajoče zobe

V starih časih so bile težave z zobovjem tiste, zaradi katerih je bilo treba pač potrpeti. Najpogostejša rešitev je bila ekstrakcija, torej puljenje zoba, protetični nadomestki pa so bili zelo osnovni. To je veljalo še do nedavnega, a v zadnjih desetletjih imamo na področju dentalne medicine trend zanesljivega napredka, ki ponuja številne nove možnosti tudi tistim, ki iščejo kakšno ugodno in enostavno rešitev.

Kazalo vsebine

Vsestranski zobni vsadki

Zobni vsadek oziroma implantat ponuja vsestransko rešitev za mnoge primere, v katerih je treba popraviti ali nadomestiti poškodovan oziroma manjkajoč zob. Seveda imamo na voljo različne rešitve, tako da implantat včasih ni edina možnost, a pogosto gre tudi za samoumevno opcijo.

Posebej smiselna je uporaba vsadkov v primeru, da bi radi zanesljivo nadomestili kar celotno zobovje. To so torej kompletne proteze, ki morajo biti nameščene posebej zanesljivo in trdno, da skozi leta uporabe ne bodo povzročale težav. Za to poskrbi storitev all on 4, ki vključuje štiri vsadke in kakovostno kompletno protezo. Že na štirih vsadkih je namreč možno zobovje v celoti rekonstruirati, če so pogoji za to seveda ugodni. Poznamo tudi alternative, kot je all on 6, saj je treba včasih kak implantat še dodati za popolno zanesljivost, a storitev all on 4 je običajno že povsem zadostna. 

All on 4 je idealna rešitev za poškodovane ali manjkajoče zobe, če je stanje zobovja res že onkraj smiselnega popravila oziroma zdravljenja. A tudi v mnogih drugih primerih je priporočljivo uporabiti protetične izdelke na zobnih vsadkih. Na ta način lahko recimo nadomestimo posamezne manjkajoče zobe, pri tem pa nam ni treba obremenjevati sosednjih zob. S tem zagotovimo najboljši možen rezultat brez brušenja in krhanja preostalih zob, medtem ko sodobni protetični izdelki ponujajo zelo prepričljiv izgled in brezhibno funkcionalnost. Za vsako težavo se najde odlična rešitev!

urednistvo

Next Post

Higrosenzibilno prezračevanje prinaša majhne mesečne stroške

Thu Nov 28 , 2019
V starih časih so bile težave z zobovjem tiste, zaradi katerih je bilo treba pač potrpeti. Najpogostejša rešitev je bila ekstrakcija, torej puljenje zoba, protetični nadomestki pa so bili zelo osnovni. To je veljalo še do nedavnega, a v zadnjih desetletjih imamo na področju dentalne medicine trend zanesljivega napredka, ki [...]
Higrosenzibilno prezračevanje

You May Like