Inverterski varilni aparat prinaša ogromno prednosti

Inverterski varilni aparat ima ogromno prednosti pred ostalimi aparati za varjenja kovine. Ena glavnih prednosti je zagotovo teža in velikost aparata. Na primer, takšen varilni aparat lahko tehta manj kot 5 kilogramov, njegova velikost je tako praktična, da ga lahko obesite na ramo in z njim nemoteno delate več ur zapored. 

Inverterski varilni aparat je tako izredno majhen, saj bi običajne inverterski aparat s primerljivo zmogljivostjo tehtal približno 50 kilogramov, kar pa je veliko več. Naslednja prednost je zagotovo njegova velika učinkovitost.

Inverterski varilni aparat ima 80% in celo 90% učinkovitost, medtem ko imajo ostali varilni aparati le 50% učinkovitost, kar je precej manj. To je posledica večjega transformatorja, ki ima večjo odpornost in zato večjo porabo energije, zaradi potreb po neprestanem dovajanju toplote. 

Varilni aparat morate znati uporabljati

Varilni aparat je pred prvo uporabo potrebno spoznati in preizkusiti. Če še nikoli niste varili, je zelo zaželeno, da se pred prvo rabo pozanimate kako je potrebno z varilnim aparatom pravilno in varno delati, da ne pride do poškodbe. Šele nato lahko pričnete z zahtevnim uvajanjem, ki marsikomu vzame pogum. 

Varilni aparat zato začnite uporabljati šele potem, ko ste se z njim dodobra spoznali, se privadili na varilno pištolo in si pripravili kovino, ki jo boste varili. Preden si odrežete kos kovine, ki ga boste varili, si narišite ravno črto, da boste resnično naredili raven rez. Če želite, da bo zvar resnično močan in trden, je pametno, da kovino pred varjenjem očistite z razmaščevalcem. 

Varilni aparat boste bolj natančno, če boste robove, ki morajo biti zvarjeni skupaj zbrusili. Varjenje bo tako bolj globoko. Med varjenjem morate paziti, da ne pretiravate, saj se lahko zgodi, da boste zvarili skozi kovino. Pomembno je, da dobite pravilen občutek za varjenje, za kar je potrebno ogromno dela in vaje.

urednistvo

Next Post

Leseni gradbeni elementi iz kakovostnega lesa

Thu Oct 1 , 2020
Inverterski varilni aparat ima ogromno prednosti pred ostalimi aparati za varjenja kovine. Ena glavnih prednosti je zagotovo teža in velikost aparata. Na primer, takšen varilni aparat lahko tehta manj kot 5 kilogramov, njegova velikost je tako praktična, da ga lahko obesite na ramo in z njim nemoteno delate več ur [...]
Lepljen les cena