Izberite tisk, ki vam ustreza

Tiskanje nam ponuja številne rešitve, ki jih lahko dobro izkoristimo pri pripravi raznih izdelkov. To je še posebej očitno pri izdelavi promocijskega materiala, čeprav imamo že pri tiskovinah na papirju izredno pestro variacijo. 

V vsakem primeru pa se moramo odločiti za primerno tehniko tiska glede na to, kakšen učinek želimo doseči oziroma kakšne izdelke pripravljamo. Najbolj pomembno je to, da imamo pravo tehniko tiska za materiale, ki jih uporabljamo. 

Tiskamo lahko na praktično vse materiale. Najlažje bo tiskati na papir, a s tehnikami, kot sta tampotisk in sitotisk, se lahko lotimo tudi mnogih drugih materialov. Takšno ponudbo imajo tiskarne, ki jih izkoristimo za pripravo raznih izdelkov, predvsem promocijskega materiala. Tiskarna R300 lahko ponudi prave rešitve za tiskanje na različne materiale.

Kako deluje tampotisk?

Med najbolj prepričljive tehnike tiska za različne materiale se uvršča tampotisk. Pri tem skorajda nimamo kakšnih posebnih omejitev, saj se odlično znajde na različnih materialih in površinah. Posebna značilnost je ta, da lahko na ta način tiskamo tudi na neravne površine in na kakšne zahtevne materiale. 

Tampotisk deluje tako, da se motiv na površino prenese s pomočjo mehke gobice, ki prenaša barvilo. Gobica je prilagodljiva in doseže vsak kotiček, tako da ni treba pripraviti povsem ravne površine. Dobro se obnese na ukrivljenih površinah, ki jih z drugimi tehnikami tiska ne moremo doseči. 

tampotisk r300

Poleg tega lahko tiskamo na razne gladke materiale, ki so lahko precej zahtevni za tisk, predvsem je tampotisk značilen za plastične izdelke, lahko pa tiskamo tudi na steklo in podobne zahtevne materiale.

Tako nam tampotisk odpira mnoge možnosti za tisk, pričakujemo lahko, da bo možno pripraviti najrazličnejše plastične izdelke in lepo potiskane izdelke iz drugih zahtevnih materialov. Kakšnih velikih omejitev pravzaprav nimamo, se pa ta tehnika večinoma uporablja za manjše motive. 

Izstopa odlična ločljivost na manjših površinah, kar je idealno za tiskanje kakšnih logotipov in napisov na manjše izdelke, recimo kemične svinčnike, vžigalnike, USB ključke … Nič čudnega, da je tampotisk priljubljena rešitev za pripravo promocijskega materiala.

Sitotisk je lahko še bolj prepričljiv

Prav z vidika promocije lahko še bolj izstopa sitotisk, ki ima sicer precej drugačne značilnosti, a se prav tako pogosto uporablja za pripravo promocijskega materiala. Tudi ta tehnika tiska nam omogoča tiskanje na različne materiale, nenazadnje tudi na papir. Izstopa pa predvsem možnost za tiskanje na tekstil, na ta način lahko pripravimo promocijske tekstilne izdelke, ki imajo izvrsten učinek pri izvedbi raznih promocijskih akcij.

Promocijske majice so med najbolj priljubljenimi promocijskimi izdelki, saj imajo zelo prepričljiv učinek. Uspešno prikazujejo promocijske motive v javnosti, saj imajo veliko in opazno površino, ki jo lahko opremimo s poljubnimi motivi. 

r300 sitotisk

Zato pa je zelo pomembno, da lahko na majico natisnemo atraktiven motiv, ne da bi se srečevali s kakšnimi velikimi omejitvami. Sitotisk je za to idealen, saj se izkaže pri pripravi raznih promocijskih motivov, predvsem pa prepriča s tistimi odlikami, ki jih pri končnem izdelku morda ne bomo opazili, bodo pa gotovo izstopale ob naročilu.

Sitotisk omogoča ugodno tiskanje

Ena izmed glavnih prednosti sitotiska je ugodna cena, ki izstopa pri naročilu večjih serij majic oziroma drugih tekstilnih izdelkov. Glede na to, da promocijske izdelke po navadi naročamo v večjem številu, so to odločilne prednosti v primerjavi z drugimi tehnikami tiska. 

Pri tisku sto majic in več, je sitotisk pogosto edina smiselna izbira z vidika cene, še bolj to velja za večja naročila, ko potrebujemo recimo več tisoč kosov. Za takšne projekte je sitotisk zelo elegantna rešitev, omogoča cenovno ugodno tiskanje, a tudi sama izvedba ni pretirano zahtevna. 

Tako se sploh ni treba pretirano obremenjevati z izbiro prave tehnike tiska, bržkone bo prav sitotisk najbolj atraktivna opcija.

urednistvo

Next Post

Polivinilklorid je izredno vsestranski material

Mon Jan 10 , 2022
Tiskanje nam ponuja številne rešitve, ki jih lahko dobro izkoristimo pri pripravi raznih izdelkov. To je še posebej očitno pri izdelavi promocijskega materiala, čeprav imamo že pri tiskovinah na papirju izredno pestro variacijo.  V vsakem primeru pa se moramo odločiti za primerno tehniko tiska glede na to, kakšen učinek želimo [...]
Plastične mase, tudi polivinilklorid, omogočajo masovno proizvodnjo ugodnih izdelkov

You May Like