Izpit za motor lahko opravljamo tudi jeseni

Izpit za motor lahko opravljamo tudi v jesenskem času, ko se sicer vreme malce shladi, ampak imamo še vedno na voljo dovolj lepih dni, v katerih lahko varno vozimo in se učimo voziti motor. Pridobitev izpita za motor je v veliki večini želja moške populacije, saj je je vožnja po neraziskanih poteh Slovenije in tudi tujine moškim prav poseben užitek. 

Izpit za motor pa seveda opravljajo tudi ženske, ki imajo rade hitrost in vožnjo z občutkom vetra. Vsekakor se z dobrim inštruktorjem in z veliko potrpljenja, vsakdo lahko nauči vozili motor. Vse kar je potrebno je volja in želja. 

Izpit za motor se vedno najprej začne s praktičnim delom, v kateremu se spozna pravila vožnje in cestno prometne predpise. Nato pa se preide na praktični del, ki običajno poteka tako, da je inštruktor v avtomobilu in usmerja tečajnika. Za pridobitev izpita za motor je seveda na koncu potrebno opraviti izpit pred komisijo, s katerim dokažete, da resnično obvladate vožnjo z motorjem. 

Center varne vožnje opravlja različne tečaje 

Center varne vožnje skozi celo leto vodi in opravlja tečaje varne vožnje za voznike avtomobila in motorja. Vsak novopečeni voznik mora obiskati tečaj, kjer se po uvodnem teoretičnem delu, v vožnji tudi preizkusi in tako bolje spozna nepredvidljive situacije, ki se mu lahko zgodijo na cesti. 

Center varne vožnje je nekaj, kar ne bi smel spregledati nihče. Tudi starejši vozniki bi si morali vzeti en vikend časa in se preizkusiti na njihovih zanimivih in poučnih poligonih. Tako bi namreč obnovili svoje teoretično znanje in se nato pod budnim očesom inštruktorja v vožnji tudi preizkusili. Vaje, ki jih boste izvajali na tečaju, vam bodo dale popolnoma nov vpogled na varnost pri vožnji. 

Center varne vožnje bo okrepil vaše znanje v pravilnemu zaviranju, menjavi prestav, menjavanju voznega pasu, zavojih in krmarjenju po slabih cestah. 

urednistvo

Next Post

Estetsko zobozdravstvo

Sat Oct 10 , 2020
Izpit za motor lahko opravljamo tudi v jesenskem času, ko se sicer vreme malce shladi, ampak imamo še vedno na voljo dovolj lepih dni, v katerih lahko varno vozimo in se učimo voziti motor. Pridobitev izpita za motor je v veliki večini želja moške populacije, saj je je vožnja po [...]
Estetsko zobozdravstvo

You May Like