Izpušni sistem po ugodni ceni

Izpušni sistem je sistem cevi, ki pripomore k usmerjanju plinov iz valjev, v katerih poteka notranje izgorevanje. Cevi usmerjajo pline do konca izpušne cevi, ki se nato izpustijo v zrak. Seveda je izpuščanje plinov v zrak eden izmed načinov onesnaževanja našega zraka. Zato se znanstveniki trudijo ter veliko pozornosti posvečajo kemični sestavi izpuščenih plinov in v ta namen razvijajo sisteme, s katerimi so škodljive emisije čim manjše. 

Izpušni sistem je narejen tako, da ustreza vrsti goriva, ki ga uporablja vozilo pa tudi od namena uporabe samega vozila. Torej se izpušni sistem avtomobila razlikuje od izpušnega sistema tovornjaka. 

Izpušni sistem je sestavljen iz več različnih delov. Sestavlja ga glava valja, ki se povezuje s kolektorjem. Ta del omogoči, da gredo plini v smeri proti začetni cevi ter nato skozi turbopolnilnik in skozi katalizator, ki poskrbi za zmanjšanje škodljivih emisij. Na koncu imamo še dušilec ali izpušni lonec, ki poskrbi, da je povzročeni hrup čim bolj tih. 

Odstranitev dpf filtra pred zamenjavo

Odstranitev dpf filtra je potrebna, kadar je filter zamazan in ga je potrebno za pravilno delovanje izpušnega sistema, zamenjati. Po odstranitvi serviserji vgradijo nov filter, saj bi brez filtra vozilo negativno vplivalo na okolje ter na zrak, ki ga vsakodnevno dihamo. 

Odstranitev dpf filtra ni enostavna in se je, v kolikor nismo vešči, ne smemo lotiti sami. Le šolani ter izkušeni mehaniki se lahko spopadejo z menjavo DPF filtra. Celoten postopek zamenjave filtra je namreč precej dolg in lahko traja tudi do osem ur. Dolžina in način menjave sta odvisna od tipa avtomobila. 

Odstranitev dpf filtra in zamenjava ima pri različnih modelih, različno ceno. Pri nekaterih avtomobilih je odstranitev izredno zahteva in mehaniku vzame veliko časa. Cena je odvisna tudi od blagovne znamke, ki je na voljo na slovenskem trgu. Večina mehanikov se odloči za blagovno znamko Bosch, ki je izredno cenjena in priznana.

urednistvo

Next Post

Služenje denarja na spletu

Tue Sep 10 , 2019
<a href="https://www.strajnar.si/izpusni-sistemi/">Izpušni sistem</a> je sistem cevi, ki pripomore k usmerjanju plinov iz valjev, v katerih poteka notranje izgorevanje. Cevi usmerjajo pline do konca izpušne cevi, ki se nato izpustijo v zrak. Seveda je izpuščanje plinov v zrak eden izmed načinov onesnaževanja našega zraka. Zato se znanstveniki trudijo ter veliko pozornosti posvečajo kemični sestavi [...]
Google oglaševanje

You May Like