Kaj sporočajo serije prenosnikov?

Večina proizvajalcev svoje prenosnike na trg pošilja v serijah, ki združujejo različne modele z nekaterimi primerljivimi lastnostmi. Če vemo, kaj posamezne serije pomenijo, se lahko bistveno bolje orientiramo na trgu, ki je poln najrazličnejših naprav in končno izbiro včasih otežuje prav s pestro ponudbo.

Pri nekaterih serijah je že takoj jasno, da gre za zmogljive računalnike višjega razreda. Na to pomislimo ob omembi serije HP ZBook, ki je namenjena zahtevnejšim uporabnikom, predvsem tistim, ki potrebujejo brezkompromisno zmogljivost pri svojem delu. Gre namreč za zmogljive mobilne delovne postaje, ki odgovarjajo potrebam zahtevnejših kupcev. V seriji HP ZBook ne bomo našli cenovno ugodnih multimedijskih prenosnikov ali kakšnih drugih naprav, le napredne delovne postaje. Tako se lahko enostavno orientiramo že na podlagi te informacije – če potrebujemo mobilno delovno postajo, pride serija HP ZBook vsekakor v poštev, če ne pa se lahko izdelkom iz te serije brez skrbi izognemo.

Seveda si lahko vsak kupec privošči katerikoli računalnik in nato z njim počne, kar ga je volja. Tudi HP ZBook je uporaben za mnoge druge namene, nenazadnje gre za zmogljiv prenosnik, ki bo brez težav poganjal vso programsko opremo, a nakup takšne naprave gotovo ni smiseln za tiste, ki pri uporabi pač ne potrebujejo takšnih lastnosti.

Bolj privlačna bo za manj zahtevne kupce kakšna splošna serija, recimo ASUS VivoBook, ki ponuja bistveno širši nabor možnosti. Na voljo so številni modeli, ki pokrivajo širok spekter potreb, zato bo ASUS VivoBook prenosnik dobra izbira za večje število kupcev. To ni serija, ki bi možnosti takoj omejila le na računalnike z določenimi funkcionalnostmi – pod nazivom VivoBook najdemo različne modele, od cenovno ugodnih multimedijskih prenosnikov do vsestranskih računalnikov v nekoliko višjem cenovnem razredu. Tako ponuja ASUS VivoBook nekaj več izbire, modele v tej seriji pa združujejo odlike, ki jih vsem svojim izdelkom ponuja priznani proizvajalec ASUS.

urednistvo

Next Post

Kako čistijo profesionalci?

Sat Apr 20 , 2019
Večina proizvajalcev svoje prenosnike na trg pošilja v serijah, ki združujejo različne modele z nekaterimi primerljivimi lastnostmi. Če vemo, kaj posamezne serije pomenijo, se lahko bistveno bolje orientiramo na trgu, ki je poln najrazličnejših naprav in končno izbiro včasih otežuje prav s pestro ponudbo. Pri nekaterih serijah je že takoj [...]
Čiščenje s suhim ledom

You May Like