Kaj vam prinaša prenova stanovanja?

Prenova stanovanja je včasih kar nujna, pogosto pa je tako, da bi radi svoje bivalno okolje le nekoliko osvežili. Morda najdemo nove naprave in sisteme, s katerimi lahko dvignemo kakovost bivanja ali pa dobimo kakšne druge ideje. 

Ni nujno, da gre vedno za velike in drage posege, kakšne prenove so lahko tudi precej elegantne in ugodne. Vedno pa lahko pričakujemo, da bomo zelo zadovoljni s končnim učinkom, ki nam ga ponuja prenovljeno bivališče. Še posebej v primeru, da gre za večjo prenovo, kot je prenova stare hiše.

Pogosto je prenova stare hiše nujna

Iz različnih razlogov se lahko odločimo za prenovo, a ta odločitev bo najlažja, če nas vanjo prisilijo okoliščine. Pri starejših objektih kakšne druge izbire sploh nimamo, moramo jih prenoviti, da bomo v njih lahko varno bivali. Tako je prenova stare hiše pogosto kar obveznost, saj prepoznamo kakšna varnostna tveganja in druge pomanjkljivosti, ki onemogočajo bivanje v hiši.

Zelo pogosto se prenova stare hiše opravlja v primeru, da se želimo vseliti v objekt ali pa imamo kakšne druge načrte in želimo prostore lepo urediti. Če v hiši že od nekdaj bivamo, jo bomo verjetno sproti vzdrževali in popravljali, tako da kakšne večje prenove ne pridejo toliko v poštev. Če pa imamo objekte, ki niso stalno v uporabi, se hitro pokaže, da je prav prenova najboljša rešitev. Ravno v takšnih primerih nam prenova hiše ponuja najbolj prepričljiv končni učinek.

Seveda je to povsem odvisno od načrta in posegov, ki jih opravimo. Tudi kompletna prenova stare hiše je prilagodljiva in lahko ponudi različne učinke. Zato se splača izbrati storitve izkušenih ponudnikov, ki se ukvarjajo s prenovami. 

Na https://er-mont.si/prenova-hise lahko pobrskamo po ponudbi, ki vključuje več različnih posegov. Pri prenovi se lahko odločimo za različne storitve in tako pridemo do kar najboljšega končnega rezultata, ne glede na to, kakšna pričakovanja imamo in kaj bi radi dosegli. Ne le pri večjih prenovah, ki vedno prinašajo zelo opazne spremembe, temveč tudi pri kakšnih manjših posegih, ki so lahko prav tako kritični.

prenova stare hiše

Tudi obnova stanovanja je pomembna

Starejše hiše zahtevajo veliko dela, če jih želimo povsem prenoviti, še posebej, če objekt dlje časa ni bil v uporabi. Stanovanja, v katerih redno bivamo, pa nimajo kakšnih opaznih pomanjkljivosti in večjih težav – če do teh pride, jih odpravljamo že sproti. Vseeno pa napoči čas za obnovo, saj ne moremo kar naprej popravljati malenkosti. Prav tako se srečamo s kakšnimi večjimi projekti, recimo če želimo vgraditi nove hišne sisteme in večje naprave. Ob tem je lahko tudi nekoliko večja obnova stanovanja povsem dobra ideja, če že opravljamo posege v objekt.

Tudi tu imamo na voljo različne vrste gradbenih posegov in nadgradenj. Odločamo se med podobnimi storitvami kot pri prenovi večje hiše, čeprav se običajno obnova stanovanja opravlja v nekoliko manjšem obsegu.

 Pogosto se odločamo le za posamezne storitve, kot je recimo zamenjava stavbnega pohištva, vgradnja novega ogrevalnega sistema, izdelava izolacije ali kaj podobnega. Te rešitve so precej ugodne, poleg tega jih je možno zelo elegantno realizirati. Če imamo pravega izvajalca, bo celotna obnova stanovanja opravljena hitro in enostavno, ne da bi imeli z njo kakšne velike preglavice. Seveda se odločimo za izkušene strokovnjake tudi zato, da imamo sploh na izbiro vse potrebne storitve, s katerimi bomo lepo uredili svoje stanovanje, obenem pa želimo zagotoviti tudi najboljši možen končni rezultat.

Obnova stanovanja za nove namene

Pogosto se za obnovo odločimo takrat, ko imamo kakšne nove ideje za uporabo prostorov. Treba jih bo nekoliko prilagoditi, ob tem pa opravimo še dodatne posege. Tako dobimo čisto novo bivalno okolje, pripravimo nove funkcionalnosti in lahko tudi drugače uredimo prostore. Ni nujno, da bo šlo za kakšne zelo velike prostore, še vedno je lahko obnova stanovanja precej elegantna, bomo pa dobili odličen končni rezultat. Na drugi strani imamo lahko tudi večje prenove prav s tem namenom, da uredimo nove prostore za druge namene.

Izolacija mansarde za ureditev podstrešnega stanovanja

Med pogostimi nalogami, s katerimi se srečujemo na tem področju, je ureditev podstrešnega stanovanja. Podstrešje je neizkoriščen prostor, ki ima veliko površino, škoda bi bilo imeti toliko prostora, ki ga ne uporabljamo.

 Zato se odločimo za adaptacijo mansarde, kar pa vključuje nekaj nujnega dela. Med ključnimi opravili je izolacija mansarde, saj podstrešje običajno ni izolirano. To je kritična naloga, z veliko površino in tanko streho je namreč podstrešje izpostavljeno velikim temperaturnim nihanjem in vplivom vremenskih razmer. Dobra izolacija mansarde naredi veliko razliko in nam omogoča, da izkoristimo te prostore za bivanje ali za druge namene.

Seveda bo treba pri ureditvi mansarde poskrbeti še za druge obveznosti, še zdaleč ni izolacija mansarde edina naloga, ki jo imamo. Splača se pripraviti dober načrt v sodelovanju s strokovnjaki. 

Izvajalci na tem področju nudijo kompletne storitve, podjetje ER Mont se ukvarja s celovitimi adaptacijami in lahko uredi lepo podstrešno stanovanje. Vključene so vse potrebne storitve, da pridemo do lepo urejenih in funkcionalnih prostorov. Tako bomo s storitvami tudi najbolj zadovoljni, saj se gotovo ne želimo ukvarjati z zahtevnim in zamudnim delom.

Izolacija mansarde je lahko precej preprosta

Zanimivo pa je, da so gradbena dela pri ureditvi mansarde pogosto precej preprosta in ne zahtevajo veliko dela. Tudi izolacija mansarde se lahko izvede na tak način. To nam omogočajo suhomontažni sistemi, s katerimi ni velikih posegov v objekt, prav tako nimamo veliko dela s samo gradnjo. Posledično bodo storitve ugodnejše, opravljene bodo precej hitro in brez nereda. To pomeni, da je lahko izolacija mansarde izvedena brezhibno, da se takoj lotimo še drugih opravil.

urednistvo

Next Post

Hernija je pogosta težava

Tue Mar 1 , 2022
Prenova stanovanja je včasih kar nujna, pogosto pa je tako, da bi radi svoje bivalno okolje le nekoliko osvežili. Morda najdemo nove naprave in sisteme, s katerimi lahko dvignemo kakovost bivanja ali pa dobimo kakšne druge ideje.  Ni nujno, da gre vedno za velike in drage posege, kakšne prenove so [...]
fizioterapevt

You May Like