Kako čistijo profesionalci?

Medtem ko lahko domače gospodinjstvo učinkovito očistimo že z metlo in vlažno krpo, se morajo profesionalni čistilci soočiti tudi z mnogimi trdovratnejšimi madeži in drugo umazanijo, ki zahteva prilagojen pristop. To pomeni, da bo treba uporabiti določene napredne naprave in prilagojene tehnike čiščenja.

Za profesionalce je v nekaterih okoljih značilno čiščenje s suhim ledom, ki prinaša mnoge prednosti. Posebej uporabna je ta tehnika v občutljivih okoljih, kjer si ne moremo privoščiti čiščenja s sredstvi, ki za seboj pustijo vlago ali celo kemikalije. Čiščenje s suhim ledom za seboj ne pušča posledic, saj suhi let sublimira in se pomeša z zrakom v prostoru, tako da je ta tehnika izjemno uporabna v raznih občutljivih okoljih, recimo pri pridelavi in predelavi hrane, pri delu z zdravili, tudi pri čiščenju elektronike. V vsakem primeru bo čiščenje s suhim ledom učinkovito in ne bo ogrozilo površin, ki jih čistimo. Seveda pa gre za napredno tehniko, ki zahteva posebne pripomočke, posledično je čiščenje s suhim ledom tudi relativno drago.

V nekaterih primerih pa se tudi profesionalci poslužujejo naprav, ki so sicer primerne tudi za domačo rabo. Omenimo na primer visokotlačni čistilec Karcher K 5, ki je kot nalašč tako za domačo kot za profesionalno uporabo. Visokotlačni čistilec Karcher K 5 je vsestransko uporaben, saj ponuja zadostno zmogljivost za uspešno čiščenje večine madežev, ki jih najdemo pri vsakdanjem čiščenju, poleg tega pa lahko v kompletu združuje tudi nekatere nastavke in dodatke, ki funkcionalnosti naprave še razširijo. Tako je visokotlačni čistilec Karcher K 5 priljubljena izbira predvsem med zahtevnimi domačimi uporabniki, a tudi profesionalci, ki želijo imeti pri roki vsestranski visokotlačni čistilec za hitro in enostavno čiščenje madežev. Ne pozabimo, da se tudi profesionalci večinoma srečujejo z običajnimi madeži, ki jih je možno odstraniti na ta način, res pa je, da svojo opremo pogosteje izpostavljajo tudi večjim obremenitvam.

urednistvo

Next Post

Kmetijska mehanizacija za optimalen donos

Fri Apr 26 , 2019
Medtem ko lahko domače gospodinjstvo učinkovito očistimo že z metlo in vlažno krpo, se morajo profesionalni čistilci soočiti tudi z mnogimi trdovratnejšimi madeži in drugo umazanijo, ki zahteva prilagojen pristop. To pomeni, da bo treba uporabiti določene napredne naprave in prilagojene tehnike čiščenja. Za profesionalce je v nekaterih okoljih značilno <a href="https://www.karcher-kusljan.si/profesionalni-program/ciscenje-s-suhim-ledom/naprava-za-ciscenje-z-suhim-ledom-karcher-ib-7-40-classic-1574-001.html"> čiščenje s suhim ledom</a> [...]
kmetjska-mehanizacija-3

You May Like