Kako ograditi dvorišče?

Dvorišče ponuja uporabno površino, ki pa jo moramo zaščititi pred nepovabljenimi gosti. Včasih je to naravnost ključna naloga, včasih pa si lahko pri njej privoščimo nekaj več svobode. V vsakem primeru moramo poskrbeti za funkcionalnost ograde, ne smemo pa pozabiti na to, da je pametno poskrbeti tudi za estetsko vrednost bivalnega okolja. Največ preglavic predstavljajo vrata, ki morajo biti pripravljena na različne načine uporabe, predvsem pa morajo biti enostavna za uporabo pri prehodu z vozilom. V ta namen uporabljamo različna dvoriščna vrata.

Dvoriščna vrata različnih vrst

Vrata imajo zelo pomembno nalogo, saj morajo omogočati enostavno odpiranje in zapiranje, ob tem pa morajo biti varna in zanesljiva. Posebej moramo paziti na to, da lahko vrata enostavno upravljamo na daljavo, če se pogosto vozimo z avtomobilom in ne želimo izstopati iz vozila dvakrat ob vsakem prehodu vrat. Na srečo lahko izberemo avtomatizirana vrata, ki jih lahko upravljamo na daljavo. Takšna vrata so zelo enostavna za uporabo, saj delo opravijo kar sama – s pomočjo senzorja se avtomatsko odprejo in zaprejo, ko se jim približamo z avtomobilom. Takšna dvoriščna vrata sicer lahko opremimo tudi z drugimi možnostmi upravljanja, recimo z daljinskimi upravljalci ali gumbi, sodobne mehanizme pa je možno upravljati preko pametnega telefona.

Včasih lahko za dvorišče izberemo tudi enostavnejše opcije, to so predvsem zapornice. Tudi te so lahko zelo enostavne za uporabo, pravzaprav imajo v tem oziru prednost v primerjavi s celimi vrati. Zapornice lahko zelo enostavno odpiramo in zapiramo, prav tako jih lahko opremimo z električnimi mehanizmi. Niso sicer tako varne in zanesljive, če bi radi preprečili prehod vsem nepovabljenim gostom, odlično pa delujejo za omejevanje dostopa vozilom. Ker so poleg tega zapornice tudi enostavnejše za namestitev in predvsem cenejše, so dokaj priljubljena izbira za mnoga dvorišča. Dodaten plus je ta, da zapornice praktično ne zahtevajo prostora, le nekaj višine.

urednistvo

Next Post

Epoksi tlaki

Sat Nov 7 , 2020
Epoksi je zelo priljubljena izbira za tlakovanje obremenjenih delovnih površin, nekatere izvedbe pa uporabljamo tudi v drugih okoljih. Seveda moramo za kar najboljši rezultat poznati različne izvedbe in se odločiti za tisto, ki se bo v dani situaciji najbolje odrezala. To je lahko kar težka naloga, saj poznamo več prepričljivih […]
Epoksi tlaki