Kakovostna barva za les za več kot odlično zaščito ter privlačen izgled

Pri barvanju površin iz lesa je dobro upoštevati nasvete strokovnjakov. Nekateri niti ne vedo, kako se najbolje lotiti takšnega dela, kakšne pripomočke ter sredstva uporabiti. Sicer pa je barvanje lesa precej pogosto opravilo, ki se ga boste najverjetneje slej ko prej lotili tudi sami.

Pomembno vlogo pri tem imata barva in lazura za les, ki jih je treba še kako previdno izbrati. Na trgu so na voljo še številne druga sredstva, pri katerih je prav tako dobro upoštevati zlasti kakovost. 

Suha podlaga pri barvanju lesa

Barva za les je lahko še tako kakovostna in ne bo dosegla svojih učinkov, če ne boste upoštevali nekaj zelo pomembnih nasvetov. Vemo, da je za vsako podlago potrebna prav posebna vrsta barve. To je še posebej pomembno, ko se lotimo barvanja lesa. V prvi vrsti je pred barvanjem nujno, da preverite, ali je les dovolj suh.

Sicer pa je treba prav vsak les primerno zaščititi. Najboljše rezultate se lahko doseže s postopnim nanašanjem različnih slojev Osnovni premaz poskrbi za to, da prodre globoko v les. Kasneje s premazi na površini ustvarjamo zapore, ki pa so različne glede na sam tip oziroma vrsto barve.

Prekrivne barve za les

Kakovostna barva za les oziroma prekrivna barva je barvita in ponuja odlično zaščito. Les pomaga odlično zaščititi. Nato se ga premaže še z ventilacijsko osnovno barvo. Ta je še precej prožna in dopušča tudi dihanje lesa. Praviloma je bele barve ter narejena na osnovi alkidnih smol ali pa na osnovi vode.

Sledi barvanje s končno zaščito oziroma končnim zaščitnim slojem. Barva za les se med vsakim nanosom obrusi s finim brusnim papirjem; granulacija papirja je nekje med 180 in 200.

Pokrivni premazi so v primerjavi z lazurnimi trajnejši. Je pa njihova pomanjkljivost zagotovo ta, da je sanacija samih napak nekoliko bolj zahtevna.

Nakup kakovostnih barv za les in druge materiale

Ker se boste tudi sami slej ko prej lotili barvanja lesa ali katerega koli drugega materiala, je še toliko bolje vedeti, kje lahko kupite kakovostne in cenovno dostopne barve za najrazličnejše materiale. Spletni nakup se vam najbolj splača, tako z vidika kakovosti kot vidika cene.

urednistvo

Next Post

Avtomatska Drsna Vrata Pripomorejo V Boju Proti Virusom

Thu Mar 11 , 2021
Pri barvanju površin iz lesa je dobro upoštevati nasvete strokovnjakov. Nekateri niti ne vedo, kako se najbolje lotiti takšnega dela, kakšne pripomočke ter sredstva uporabiti. Sicer pa je barvanje lesa precej pogosto opravilo, ki se ga boste najverjetneje slej ko prej lotili tudi sami. Pomembno vlogo pri tem imata <a href="https://www.sam.si/dom/barve-in-premazi/barve-in-lazure-za-les">barva in lazura za les</a> , [...]
Avtomatska steklena drsna vrata

You May Like