Katera tabla piši briši je najboljša?

Za potrebe prikazovanja raznih informacij pogosto uporabljamo informacijske table, pri katerih imamo visoka pričakovanja. Nikoli namreč ne moremo povsem predvideti, kakšne informacije bomo prikazovali in kako jih bomo na tabli najbolje predstavili. 

Želimo torej imeti kar se da prilagodljivo tablo, na kateri nimamo kakšnih ovir. Za najboljšo izbiro se zato izkaže tabla piši briši, na katero preprosto pišemo z markerji, ki jih je možno kasneje enostavno pobrisati. Takšne table nam dopuščajo popolno svobodo pri uporabi, na voljo imamo markerje vseh mogočih barv, poleg tega so table pogosto magnetne in lahko nanje pričvrstimo tudi obvestila na papirju in druge materiale.

Če ponudbe ne poznamo, verjetno niti ne bomo vedeli, da obstaja več različnih vrst takšnih informacijskih tabel. A v resnici imamo kar dosti izbire, zato se lahko zgodi, da se bomo pri nakupu table znašli v zadregi. Kakšna tabla piši briši bo najboljša za naše potrebe? To je seveda odvisno od predvidenega načina uporabe. 

Najprej se moramo pravzaprav vprašati, ali je piši briši tabla res najboljša opcija, saj to ni edina tabla za pisanje in prikazovanje informacij. Izbiramo lahko tudi med alternativami, kot je recimo tabla iz plute. A tudi med piši briši tablami imamo kar nekaj različnih možnosti.

Tabla piši briši je lahko iz različnih materialov

Morda se nam zdi, da na pogled vse piši briši table izgledajo enako. To je velika bela tabla, na katero lahko pišemo z markerji. A v resnici se lahko tabla piši briši izdela iz različnih materialov, ki ponujajo različne učinke.

Pogosto srečujemo table z lakirano površino. Takšne table so poceni in enostavne za izdelavo, pa tudi v praksi precej dobro delujejo. Imajo lakirano površino, ki omogoča prijetno pisanje in učinkovito brisanje markerjev. 

Pogosto je to tudi magnetna tabla, tako da uporabljamo še vse magnetne dodatke ali zgolj magnete za namestitev kakšnih papirjev in drugih materialov. Takšne table so zelo vsestranske, glavna prednost pa je ugodna cena – uporabljajo se tam, kjer želimo imeti osnovno opremo za prikazovanje spremenljivih informacij.

Nekoliko boljše table imajo emajlirano površino, a zato zahtevajo tudi nekoliko bolj skrbno čiščenje in vzdrževanje. Načeloma so bolj vzdržljive in robustne od lakiranih tabel, a po drugi strani jih lahko z nepravilno uporabo tudi hitro poškodujemo ali uničimo. Takšna tabla piši briši ima dobro alternativo, če posegamo po višjem rangu ponudbe – to so steklene table, ki nudijo zelo posrečeno kombinacijo lastnosti. 

teklene table so izredno dovršene, zelo kvalitetne in vzdržljive, predvsem pa imajo najboljše funkcionalnosti pri uporabi. So pa nekoliko dražje in zahtevnejše za izdelavo, nekaj preglavic bomo morda imeli tudi pri montaži.

Tabla piši briši omogoča različne načine montaže in uporabe

Tako pridemo še do drugih dejavnikov, ki odločajo o izbiri. Ne glede na to, kakšno površino ima tabla za pisanje, moramo pomisliti tudi na druge elemente same table. Predvsem se osredotočimo na možnosti namestitve – izredno pomembno je to za izobraževalne ustanove, poslovne prostore in druga okolja, kjer nameravamo namestiti večje število tabel.

Tabla piši briši se lahko na različne načine namesti v prostor

Poznamo različne variante, ki se ločijo glede na postavitev oziroma namestitev. Lahko je tabla piši briši samostoječa, lahko pa se montira na steno. Prav tako omogočajo te table namestitev na premične mehanizme, kar je priljubljena rešitev v šolah. Najbolj enostavna in poceni je seveda samostoječa tabla, ki je primerna predvsem za kakšna manjša podjetja ali celo za domačo uporabo. Takšne table so praktične za uporabo, lahko jih tudi enostavno pospravimo, tako da vsekakor imajo svoje prednosti.

Če se tabla piši briši namesti na steno, bomo imeli več možnosti za uporabo, tabla bo vedno na voljo, pa tudi prostor bomo bolje izkoristili. Je pa montaža nekoliko zahtevnejša in dražja. Pogosto se namestitev na steno sicer izkaže za najboljšo možnost, saj dobimo trajno rešitev za vse potrebe prikazovanja informacij, na dolgi rok je takšna tabla pravzaprav bolj praktična kot samostoječa tabla.

Tabla piši briši z dodatki

Prav tako tabla ni le površina za pisanje, kar smo ugotovili že pri pregledu možnosti za montažo. Običajno ima tabla tudi okvir, ki omogoča enostavno namestitev in uporabo, lahko pa potrebujemo še dodatno plast za magnetno površino. Ni nujno, da je vsaka tabla piši briši tudi magnetna, čeprav smo ravno takšnih tabel najbolj vajeni. 

Tabla piši briši omogoča uporabo raznih dodatkov

Najbolj značilna je bela magnetna tabla, ki ima verjetno tudi kovinski okvir. Tako se lahko izdela vsestranska tabla za vse mogoče načine uporabe in tudi za različne načine montaže. Lahko pa se izdelajo tudi table brez okvira, poznamo vgradne modele, ki jih lahko zelo elegantno vključimo v prostor, lahko jih celo sestavljamo med seboj da dobimo še večjo površino.

Nato se tabla piši briši dobi še v drugih izvedbah, ena izmed možnosti je celo kombiniranje različnih vrst tabel. Dobimo recimo tablo, ki ima polovico površine lakirano za pisanje z markerji, druga polovica pa je prekrita s pluto, kar omogoča pritrditev raznih papirjev in sporočil na drugih medijih. Tudi takšne rešitve se lahko izkažejo za izredno posrečene.

urednistvo

Next Post

Preklopne čelade so pravi hit

Sun May 1 , 2022
Za potrebe prikazovanja raznih informacij pogosto uporabljamo informacijske table, pri katerih imamo visoka pričakovanja. Nikoli namreč ne moremo povsem predvideti, kakšne informacije bomo prikazovali in kako jih bomo na tabli najbolje predstavili.  Želimo torej imeti kar se da prilagodljivo tablo, na kateri nimamo kakšnih ovir. Za najboljšo izbiro se zato [...]
preklopna-celada-moto-trgovina

You May Like