Kosilnice za vse razmere

Izbira kosilnice vzbudi različna vprašanja in premisleke, saj niso vsi modeli primerni za vse razmere. Na voljo imamo veliko možnosti, upoštevati pa moramo tudi veliko dejavnikov, ki odločajo o tem, katera kosilnica se bo na terenu najbolje obnesla. Včasih bo treba izbrati kakšno posebej robustno in vsestransko kosilnico, pogosto pa bodo čisto dovolj že običajne vrtne kosilnice, ki se na urejenih ravnih površinah prav dobro obnesejo.

BCS kosilnice

Med najbolj vsestranske kosilnice, ki bodo kos vsem mogočim razmeram na terenu, se gotovo uvrščajo BCS kosilnice. Za te je značilna prav vsestranska uporabnost, predvsem zanesljivo delovanje na zahtevnem terenu. Uporabljajo se za košnjo strmih pobočij in grbinastih površin, prav tako jih lahko uporabljamo tam, kjer sestava tal ni prijazna do občutljivih rezil drugih kosilnic, torej na kamniti ali peščeni podlagi. Poleg tega pa BCS kosilnice omogočajo brezskrbno košnjo tudi na bolj zaraščenih travnikih, višina trave sploh ne ovira kosilnice pri delovanju, prav tako se lahko naprava uspešno sooči s podrastjo in celo kakšnim grmičevjem. Za zahtevnejše razmere so BCS kosilnice gotovo prvo priporočilo!

Vrtne kosilnice

Za urejene površine so boljša izbira običajne vrtne kosilnice, če seveda izberemo zanesljive izdelke priznanih proizvajalcev. Med priljubljene sodijo Husqvarna kosilnice, ki veljajo za učinkovite in zanesljive, poleg tega pa ta znamka ponuja tudi veliko izbire, predvsem v višjem kakovostnem razredu. Med Husqvarna kosilnice se uvrščajo mnoge robotske kosilnice, najdemo pa tudi napredne vrtne traktorje in sedežne kosilnice. To pomeni, da bodo prišli na svoj račun tudi zahtevnejši kupci, predvsem pa bo možno najti idealno kosilnico za delo v vseh razmerah.

Seveda pa so Husqvarna kosilnice primerne predvsem za uporabo na urejenih in dovolj ravnih površinah. Nakloni načeloma ne povzročajo veliko težav, so pa problematične grbine in luknje na površju, prav tako lahko Husqvarna kosilnice poškoduje kamenje ali drugi vsiljivci v travi.

urednistvo

Next Post

Polikarbonatne plošče: cena, ki odraža kvaliteto

Sun May 5 , 2019
Izbira kosilnice vzbudi različna vprašanja in premisleke, saj niso vsi modeli primerni za vse razmere. Na voljo imamo veliko možnosti, upoštevati pa moramo tudi veliko dejavnikov, ki odločajo o tem, katera kosilnica se bo na terenu najbolje obnesla. Včasih bo treba izbrati kakšno posebej robustno in vsestransko kosilnico, pogosto pa [...]