Kupola za lažje uravnavanje temperature

Kupola je odličen element, ki ga veliko strank zahteva predvsem zaradi dnevne svetlobe, ki s pomočjo kupole dobi dostop do prostora. V največ primerih bomo tako omenjene kupole srečevali v industrijskih objektih, kjer v velikih halah ni mogoče povsod namestiti oken. Ker pa je dnevna svetloba za počutje oseb znotraj prostora ključna in izredno pomembna, veliko skrbnih lastnikov podjetij, zagotovi dostop svetlobe ravno z uporabo kupole. 

Kupola pa v prostor ne dovede le izredno pomembne svetlobe. Odlična je namreč tudi za prezračevanje prostora. Ker so delovni prostori hitro zasičeni s slabim zrakom in je uporaba takšnih kupol edina rešitev, da dobro in kakovostno prezračimo prostore, ki nimajo drugega dostopa zraka. Prezračevanje prostorov je ključno za zdravje vseh zaposlenih, česar se mora zavedati tudi direktor in zato jim mora zagotoviti optimalno zračenje in uravnavanje notranje temperature. 

Kupola je odličen elementi za uravnavanje temperature, ki mora biti ravno tako prilagojena za potrebe delavcev. V vročih in zatohlih prostorih se namreč ne da delati. Ravno tako prostor ne sme biti prehladen, saj premraženi zaposleni ravno tako ne morejo opravljati svojega dela. 

Polikarbonat za izdelavo rastlinjakov

Polikarbonat je odličen material, iz katerega lahko izdelamo ogromno različnih konstrukcij. V zadnjih letih se je kmetijstvo na slovenskem ponovno precej razvilo in tako vedno več kmetovalcev potrebuje dobre rastlinjake, v katerih bi lahko tudi v hladnejših mesecih lahko pridelovali zelenjavo. Rastlinjak lahko izdelajo na različne načine. Nekateri uporabijo steklo, drugi pa posebno folijo. 

Polikarbonat pa je ravno tako odličen material, ki ga je enostavno namestiti in iz njega izdelati različne lahke konstrukcije. Prednost polikarbonata je tudi v tem, da se enostavno razstavi in pospravi. 

Polikarbonat se običajno kupi v priročnih polikarbonatnih ploščah, ki jih bomo brez težav sami namestili, rezali in oblikovali po lastnih željah. Z uporabo kvalitetnih plošč bo naša konstrukcija dolgo služila svojemu namenu. 

urednistvo

Next Post

Boating along the Soca river

Mon Aug 10 , 2020
Kupola je odličen element, ki ga veliko strank zahteva predvsem zaradi dnevne svetlobe, ki s pomočjo kupole dobi dostop do prostora. V največ primerih bomo tako omenjene kupole srečevali v industrijskih objektih, kjer v velikih halah ni mogoče povsod namestiti oken. Ker pa je dnevna svetloba za počutje oseb znotraj [...]
Rafting Bovec

You May Like