Montaža polikarbonat plošč, kupol in svetlobnih trakov

Polikarbonat plošče se danes zelo veliko uporabljajo v gradbeništvu. Kot visoko tehnološki nadomestek navadnega stekla so polikarbonat plošče ugodna rešitev z mnogo očitnimi prednosti, ki narekujejo področja uporabe, kjer se polikarbonat plošče največ pojavljajo. Pri tem gre predvsem za industrijske objekte s svetlobniki večjih površin, ki morajo biti seveda čim bolj lahki. Tako lahko pripomorejo k zmanjšanju skupne teže montažnih objektov, kot so proizvodne dvorane, skladišča in podobno.

Polikarbonatne plošče, montaža katerih se izvaja s posebej prirejenimi montažnimi okvirji, so glavni material za zasteklitev industrijskih prostorov. Zaradi dobre svetlobne prepustnosti so nepogrešljive tudi pri zastekljevanju drugih večjih objektov, pa naj bodo to zunanje hale, ali pa celo podzemni prehodi in dvorane. Za polikarbonatne plošče montaža poteka precej hitreje, kot z navadnimi steklenimi okni.

Svetlobni trakovi so še eden od posebnih načinov zastekljevanja prostorov. Pri tem gre za nizanje polikarbonat plošč v obliki traku, tako, da se te nadaljujejo neprekinjeno. Svetlobne trakove lahko sestavljajo tudi posamezne svetlobne kupole, ki dajo še nekoliko bolj sodoben videz.

Strešna kupola pa je za razliko od industrijsko uporabljenih svetlobnikov element, ki ga veliko srečujemo tudi pri stanovanjskih hišah. Za razliko od strešnih oken je strešna kupola nekoliko močnejša, pripomore pa tudi k povečanju volumna zraka v prostoru. Strešna kupola ima tudi večjo zunanjo površino glede na mere okenske odprtine. To pomeni, da se skozi njo prebije več sipane svetlobe, tako pa se še poveča osvetlitev prostora.

Za vse polikarbonatne plošče montaža poteka na podoben način. Okvirne letne se morajo natančno prilegati na okensko odprtino, hkrati pa morajo omogočati enostavno pritrjevanje plošč. Nizka specifična teža polikarbonat plošč omogoča, da se naenkrat brez večjih težav namesti tudi plošče večjih dimenzij, velika mehanska jakost pa še dodatno olajša sprotno pritrjevanje plošč, saj ni potrebno v tolikšni meri paziti na njih.

urednistvo

Next Post

Komisijska prodaja oblačil in obutve

Sat Dec 28 , 2019
V času velikega potrošništva sicer ne razmišljamo preveč o ponovni uporabi izdelkov, ki so že odslužili svoj primarni namen. A ko se soočimo s polno omaro, v kateri najdemo cel kup premajhnih kosov, je gotovo čas, da se vprašamo o morebitnih rešitvah. Na voljo imamo nekatere zelo elegantne možnosti, posebej […]
Rabljena oblačila