Motorna kosilnica naj ima dovolj močan motor

Za urejeno in lepo travo si je potrebno vzeti veliko časa. Košnja je lahko dolgotrajna, še posebej, če imamo za pokositi veliko travnato površino. Poleg tega se je potrebno košnje lotiti dovolj pogosto. To je lahko že obvezno tedensko opravilo na našem vrtu. Motorna kosilnica nam bo v tem primeru bistveno olajšala naš trud in prihranila veliko časa.

Motorna kosilnica deluje na motorni pogon, ki ga lahko poganja gorivo ali elektromotor. Glede na to katero vrsto pogona imajo, tako ločimo bencinsko motorno kosilnico, akumulatorsko in električno motorno kosilnico. Ne glede na to, je pri nakupu zelo pomemben podatek o moči motorja. Močnejši motor nam bo bolj olajšal delo, saj nam kosilnice ne bo potrebno tako močno potiskati. Preslab motor pa lahko povzroči, da se bo kosilnica že ob prvi malo višji travi zaustavila. Lahko se zgodi, da ga v tem primeru tudi preobremenimo in kosilnica se bo ugasnila.

 Akumulatorske kosilnice so vedno bolj priljubljene

V zadnjih letih so vse bolj popularna ročna orodja, ki kot vir energije uporabljajo akumulatorje. Ni ga mojstra, ki doma ne bi imel vsaj akumulatorskega vijačnika. Osnovni namen je, da si z akumulatorskimi ročnimi orodji olajšamo še tako enostavna ročna opravila. Če pogledamo akumulatorske kosilnice, je zadeva zelo podobna. Postale so zelo popularne predvsem zaradi njihove učinkovitosti in preproste uporabe.

Akumulatorske kosilnice so po moči dovolj zmogljive, da pokosijo dokaj veliko travnato površino. Poganjajo jih dovolj močne litij-ionske akumulatorske baterije, kar pomeni da z njimi lahko dalj časa kosimo. Za uporabo so zelo pripravne. Njihovo delovanje je tiho, hkrati pa so pri košnji dovolj okretne, saj jih ne ovira električni kabel. Pred košnjo moramo le preveriti ali je akumulator poln. Njihovo vzdrževanje je prav tako zelo enostavno, dodaten strošek pa predstavlja le nakup akumulatorja, ko se le ta izprazni.

urednistvo

Next Post

Potencial za poslovni napredek

Sun Dec 9 , 2018
Za urejeno in lepo travo si je potrebno vzeti veliko časa. Košnja je lahko dolgotrajna, še posebej, če imamo za pokositi veliko travnato površino. Poleg tega se je potrebno košnje lotiti dovolj pogosto. To je lahko že obvezno tedensko opravilo na našem vrtu. <a href="https://zak-ljubljana.si/izdelki/vrtne-kosilnice/motorne-kosilnice">Motorna kosilnica</a> nam bo v tem primeru bistveno olajšala [...]
Poslovna inteligenca

You May Like