Namizni  računalnik je naprava, ki obdeluje podatke v skladu s seznamom ukazov 

Namizni računalnik se pojavlja v mnogih fizičnih oblikah. Danes so lahko enostavni računalniki narejeni tako majhni, da se jih lahko vgradi v ročno uro, poganja pa jih baterija ure. Namizni računalnik mnogih modelov je simboli informacijske dobe. Najpogostejša oblika računalnika v današnji rabi so vgradni računalniki. 

Vgradni računalniki so majhne, preproste naprave. Uporabljene so za nadzor nad drugimi napravami. Vgradne računalnike najdemo v tovarniških robotih, digitalnih kamerah, vojaških letalih in celo v otroških igračah.

Namizni računalnik je vsestranski zaradi sposobnosti shranjevanja in izvajanja ukazov. Ti ukazi se imenujejo programi. Po tej funkciji se razlikuje od navadnega računala. 

Namizni računalniki so leta nazaj kraljevali v vsakem domu. Njihova barva je bila bela. Bili so sestavljeni iz velikega ekrana, zaslona, monitorja, tipkovnice, miške in nekateri so imeli celo zvočnike ob strani.

Gaming Asus za računalniške igrice 

Gaming Asus je prenosni računalnik narejen posebno za igranje igric. Ima vse funkcije, ki jih ima navadni prenosni računalnik, vendar je mnogo bolj osredotočen na računalniške igrice.

Eden izmed takih računalnikov je ROG GL702VS podjetja Asus. Obljubljajo neprekosljive zmogljivosti s  štirinajst družbenim procesorjem Intel Core. I7 R7 Strix GL 702 v kombinaciji z diskretno grafiko VRID Ready NVIDIA GeForce GTX 1070. Računalnik ima popolno podporo Microsoft DirectX 12. Najnovejša strojna oprema omogoča zmogljive zmogljivosti, učinkovito izvedbo za težke igre ali produktivno večopravilnost. Naj si bo to pretok v živo ali urejevanje vidljivosti.

Nekaterim mersivna virtualna resničnost ne predstavlja popolnoma nič. Drugim ogromno. Sodobni računalniki imajo tako dobre funkcije, da marsikoga potegne v svet igric in virtualne resničnosti. Nekateri uporabniki niti ne razločijo več med realnostjo in igrico. Meja med tema dvema je zelo tanka.

Gaming Asus je tudi VR Ready Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, saj ima neverjetno hitrost in energijsko učinkovitost za neverjetne zmogljivosti v virtualni resničnosti. Navidezna resničnost je gladka, z nizko zakasnitvijo in brez zadržkov.

 

urednistvo

Next Post

Husqvarna TC 139 v spletni akciji

Thu Apr 23 , 2020
Namizni računalnik se pojavlja v mnogih fizičnih oblikah. Danes so lahko enostavni računalniki narejeni tako majhni, da se jih lahko vgradi v ročno uro, poganja pa jih baterija ure. Namizni računalnik mnogih modelov je simboli informacijske dobe. Najpogostejša oblika računalnika v današnji rabi so vgradni računalniki.  Vgradni računalniki so majhne, [...]
Husqvarna TC 139

You May Like