Nevidni zobni aparat Invisalign

Če želimo za svoje zobe kar najbolje poskrbeti, se lahko poslužimo storitev zobozdravnikov in ortodontov. Seveda imamo pomembno nalogo že sami doma, predvsem z rednim čiščenjem zob in ustrezno prehrano, a v končni fazi se moramo obrniti tudi na strokovnjake, ki postavijo dobri ustni higieni še piko na i. Navsezadnje pa nimamo vedno popolne kontrole nad tem, kako bomo uspeli ohranjati zdravje in lep izgled svojih zob – nekatere težave so lahko prirojene ali pa se pojavijo nepričakovano.

To velja tudi za težave z nepravilnim izraščanjem zob, predvsem v otroštvu in mladostniškem obdobju, ko stalni zobje nadomeščajo mlečne. V takšnih primerih je pogosto treba iskati ortodontske storitve in njihove rešitve, kot je tudi nevidni zobni aparat Invisalign. Na voljo imamo pogosto različne rešitve, ki se prilagajajo dejanskemu stanju, saj ima vsak svoje težave, za katere je treba oblikovati prilagojen pristop.

Na srečo lahko računamo na to, da bomo pri ortodontu lahko našli dobre rešitve za praktično vsako situacijo. Tudi velike težave z izraščanjem zob in položajem zobovja je možno dokaj enostavno rešiti, če smo pripravljeni obiskovati ortodonta in uporabljati aparat. Različni zobni aparati ponujajo odlične učinke – nevidni zobni aparat Invisalign je prava rešitev predvsem za odrasle, ki bi radi neopazno preoblikovali položaj svojih zob, medtem ko imamo pogosto na voljo še mnoge druge rešitve.

Kaj je nevidni zobni aparat Invisalign in kako nam pomaga?

Za nevidni zobni aparat Invisalign se odločajo predvsem odrasli, ki želijo popraviti položaj svojih zob. Ni sicer nujno, da bo prav Invisalign najboljša rešitev, prav tako pa Invisalign ne pride v poštev samo v takšnih situacijah. Lahko pa zatrdimo, da je pogosto zelo posrečena rešitev, ki jo je pametno izkoristiti.

Kot pove že naziv, je nevidni zobni aparat Invisalign neopazen aparat, ki svoje delo opravlja brez kakšnih velikih vplivov na izgled zobovja. Običajni zobni aparati so hitro opazni, saj prekrivajo vidne ploskve zob. Seveda ob tem odlično delujejo, a treba je žrtvovati estetsko podobo zobovja v času, ko aparat uporabljamo. Predvsem je to težava v primeru, da uporabljamo fiksni zobni aparat. Imamo pa med sodobnimi aparati še nekaj dodatne izbire, tako da ni treba pristati na tak učinek – ravno tu se za privlačno alternativo izkaže Invisalign!

Nevidni zobni aparat Invisalign ima predvsem to prednost, da je pri uporabi povsem neopazen!

Nevidni zobni aparat je velika prednost za tiste, ki bi radi popravili položaj svojih zob, a ne želijo v tem času pokvariti izgleda svojega nasmeha. V nekaterih primerih je to zelo pomembno, predvsem seveda za tiste, ki so redno v stiku z drugimi ljudmi in morajo stalno skrbeti za brezhiben izgled. Odličen primer so televizijski voditelji, javni govorniki, politiki in podobno. V takšnih primerih pridejo močno do izraza vse pomanjkljivosti v izgledu zobovja, še bolj pa bi izstopal opazen fiksni zobni aparat. Z uporabo nevidnega aparata Invisalign pa je možno brez vpliva na izgled nasmeha preoblikovati položaj zob, tako da dosežemo brezhiben nasmeh.

Nevidni zobni aparat Invisalign in alternative

Čeprav je Invisalign zelo prepričljiv in v večini primerov ponudi odlično rešitev, seveda ni univerzalna rešitev za prav vsako situacijo. Na voljo imamo še mnoge druge možnosti, ki se lahko izkažejo za veliko bolj smiselne. Predvsem so to razni fiksni in snemni aparati, ki jih je možno prilagoditi za zahtevnejše naloge. Nevidni zobni aparat Invisalign je najbolj primeren za preoblikovanje zobovja, ki ima le manjše nepravilnosti in na zobe ni treba izvajati velikih sil. Običajni aparati so nekoliko bolj prilagodljivi oziroma dopuščajo več s tega vidika.

Tudi Invisalign je sicer zelo podrobno načrtovan, pravzaprav se vsak aparat skrbno oblikuje na podlagi točnih podatkov in 3D modela zobovja, a vseeno imamo s tem dizajnom opravka z nekaterimi omejitvami, ki jih ne moremo enostavno premostiti. Nevidni zobni aparat ima mnoge prednosti, s katerimi je privlačna izbira, a včasih se bolje obnesejo alternative, med katerimi so fiksni in snemni zobni aparati.

Cena za nevidni zobni aparat Invisalign

Pričakujemo lahko, da bodo napredne ortodontske storitve precej drage, sploh če vključujejo tudi izdelavo dovršenih izdelkov višjega kakovostnega razreda. Vsekakor je Invisalign nadstandard, ki ga je treba ustrezno doplačati. A ker ta zobni aparat ponuja tudi odličen učinek, je cena običajno upravičena, sploh za tiste, ki lahko ta učinek s pridom izkoristijo v vsakdanjem življenju.

Ponudbo za nevidni zobni aparat Invisalign dobimo pri zobozdravnikih, na voljo pa so tudi alternative

Koliko torej stane nevidni zobni aparat Invisalign? Cena je odvisna od različnih dejavnikov, tudi od ponudbe izbranega zobozdravnika, saj so med posameznimi ponudniki razlike v ceni. Načeloma pa pazimo predvsem na to, da iščemo prave rešitve za naše potrebe – potrebujemo recimo le aparat za eno čeljust ali za obe, včasih lahko nekaj prihranimo tudi z različnimi načini slikanja in modeliranja. Vse to so detajli, ki jih ne moremo vedno vnaprej poznati, zato se splača preoblikovanje zob z aparatom Invisalign zaupati zanesljivemu in izkušenemu zobozdravniku oziroma ortodontu. Pričakujemo lahko, da bo treba za aparat odšteti okoli 2000 evrov, kar običajno vključuje praktično vse, kar je vključeno v postopek preoblikovanja zobovja, pa tudi nadstandardno obravnavo pri vseh teh posegih.

urednistvo

Next Post

Kamini So Vedno Pogostejša Izbira Za Dogrevanje

Tue May 11 , 2021
Če želimo za svoje zobe kar najbolje poskrbeti, se lahko poslužimo storitev zobozdravnikov in ortodontov. Seveda imamo pomembno nalogo že sami doma, predvsem z rednim čiščenjem zob in ustrezno prehrano, a v končni fazi se moramo obrniti tudi na strokovnjake, ki postavijo dobri ustni higieni še piko na i. Navsezadnje [...]
Kamini za hišo

You May Like