Notranja drsna vrata so prilagojena posebnostim prostora

Notranja vrata so eden najpomembnejših elementov vsakega doma in poslovnega prostora, saj so namenjena nemotenemu prehajanju iz enega v drug prostor. Izbira je pogojena z velikostjo vratne odprtine, njihove namembnosti in razpoložljivostjo prostora za njihovo odpiranje. Kadar je tega prostora malo, potem so notranja drsna vrata najboljša izbira, saj omogočajo odpiranje tik ob steni in ne v prostor, kot je to na primer pri krilnih vratih. Z notranjimi drsnimi vrati prihranimo veliko bivalnega prostora, saj se lahko odpirajo tudi v steno ali pa ob omaro.

Pomembno je, da so notranja drsna vrata prilagojena posebnostim prostora. Lahko so steklena ali lesena, odvisno od tega, ali želite v prostor spustiti dodatno svetlobo. Za stanovanja običajno tovrstna vrata nimajo vodila v tleh, ampak je pogon montiran samonosilno na steno ali strop. Seveda pa obstaja tudi možnost vgradnje pogona v tla, kar je priporočljivo predvsem za večje dimenzije vrat.

Avtomatska vrata so izdelana iz najbolj kakovostnih materialov

Pri izbiri materialov avtomatskih vrat je potrebno upoštevati predvsem, kje bodo stala, kakšnemu namenu bodo služila, kakšni so varnostni predpisi stavbe in okvirno količino prehodov. Običajno so izdelana iz kovine, kot sta aluminij in krom, polnilo pa je običajno izdelano iz stekla, lesa ali kombinacije obeh materialov. V javnih objektih in ustanovah so avtomatska vrata izdelana najpogosteje iz kakovostnega aluminijastega ogrodja in steklenega polnila. 

Za brezhibno delovanje avtomatskih vrat pa so pomembne tudi elektronske komponente, ki so vanje vgrajene z namenom nemotenega odpiranja in zapiranje. Ta morajo zagotavljati brezhibno komunikacijo med pogonom, senzorji in krmilno enoto, kar omogoča, da se avtomatska vrata pravočasno odprejo, da se ne odprejo brez potrebe in, da se po prehodu osebe čim prej zaprejo. Seveda je pomemben tudi varnostni vidik. Nikakor si ne smemo dovoliti, da bi avtomatska vrata osebo priprla ali pa se celo nepričakovano zataknilo.

urednistvo

Next Post

Opremljanje domače kopalnice

Sun Dec 13 , 2020
Notranja vrata so eden najpomembnejših elementov vsakega doma in poslovnega prostora, saj so namenjena nemotenemu prehajanju iz enega v drug prostor. Izbira je pogojena z velikostjo vratne odprtine, njihove namembnosti in razpoložljivostjo prostora za njihovo odpiranje. Kadar je tega prostora malo, potem so <a href="https://www.record-av.com/avtomatska-vrata/drsna-avtomatska-vrata.html">notranja drsna vrata</a> najboljša izbira, saj omogočajo odpiranje tik ob [...]
keramične ploščice 6

You May Like