Obrezovanje, košnja in druge vrtnarske dejavnosti

Vrtnarstvo obsega cel kup dejavnosti, ki imajo v svojem središču rastline. Poleg samega zasajanja rastlin, grmovnic in rož lahko vrtnarji tudi pripravljajo in sejejo zelenice, uravnavajo teren za vrtove, postavljajo skalnjake in še mnogo drugih opravil. Glavnina vrtnarskega dela pa predstavljajo vzdrževalna dela, ki so nujna zato, da se ukroti rast rastlin in oblikuje njihovo krošnjo.

Sem spada obrezovanje, prirezovanje, pletje in košnja trate. Košnja travnatih površin je opravilo, ki ga je za dober učinek treba ponavljati najbolj pogosto. Zato so tudi kosilnice med najbolj pogostimi napravami, s katerimi se srečujejo vrtnarji in manjši vrtičkarji. Vrtni traktor Husqvarna je zelo pogosta izbira vrtnarjev za košnjo velikih površin. Za razliko od manjših vrtnih ali robotskih kosilnic je vrtni traktor Husqvarna kar velika naprava, ki omogoča zares hitro košnjo večjih površin, na katerih je zasajena trava. Pri tem pa je zlasti pomembno udobje. Vrtni traktor Husqvarna namreč omogoča zelo udobno košnjo, pri kateri ni potrebno nikoli stopiti dol s traktorja. Tudi praznenje koša s pokošeno travo se lahko izvede direktno s sedeža, kjer sedi voznik vrtnega traktorja. Tako je potrebno pripraviti le primeren prostor za kompostiranje odkosa.

Nekoliko bolj redka, a nič manj nujna pa niso obrezovanja dreves in grmovnic. Vsako pomlad in jesen je potrebno okrasne grmovnice ustrezno obrezati, da držijo primerno obliko in se ne zarastejo preveč. Za obrezovanje dreves je motorna žaga Stihl ms 170 najbolj primerna, ker je ravno pravšnje velikosti. Motorna žaga Stihl ms 170 ima relativno kratek meč, a zmogljiv motor, ki omogoča brezskrbno rezanje tudi debelejših vej. Ker je precej majhna, je motorna žaga Stihl ms 170 primerna tudi za držanje le z eno roko. Tako lahko še dodatno olajša delo na terenu tam, kjer je treba dostopati do bolj zakotnih kotičkov grmovja in krošenj dreves.

urednistvo

Next Post

Elektro omare so tiste, ki se pojavljajo v vsakem domu

Fri Aug 23 , 2019
Vrtnarstvo obsega cel kup dejavnosti, ki imajo v svojem središču rastline. Poleg samega zasajanja rastlin, grmovnic in rož lahko vrtnarji tudi pripravljajo in sejejo zelenice, uravnavajo teren za vrtove, postavljajo skalnjake in še mnogo drugih opravil. Glavnina vrtnarskega dela pa predstavljajo vzdrževalna dela, ki so nujna zato, da se ukroti [...]
Elektro omare so tiste, ki se pojavljajo v vsakem domu

You May Like