Pop up Dom
Odlična izkušnja pri nakupu drsnih vrat

Odlična izkušnja pri nakupu drsnih vrat

Drsna vrata so zelo priljubljena zato, ker ponujajo odlično izkušnjo pri uporabi. A že pri nakupu in vgradnji je treba poskrbeti za to, da je celoten postopek kar se da enostaven, končni rezultat pa nadvse prepričljiv. Začne se že pri izbiri pravih vrat. Čeprav pridejo takoj na misel avtomatska steklena drsna vrata, to še zdaleč ni edina možnost, ki jo imamo pri izbiri drsnih vrat.

Med drsna vrata se uvršča cela vrsta izdelkov, ki jim je skupen drsni mehanizem za odpiranje vstran. To je vse, kar druži izdelke v tej skupini. Nekatera drsna vrata so lesena, mnoga so steklena, možno pa jih je izdelati tudi iz drugih materialov. Prav tako niso vsa drsna vrata avtomatizirana, tudi nimajo vsa električnega pogona. Nekatera dopuščajo različne možnosti upravljanja, druga pač odpiramo in zapiramo ročno. Vse to je treba vedeti, ko se odločamo za nakup.

Ker po drsnih vratih praviloma posegajo zahtevnejši kupci, pridejo v poštev predvsem napredna avtomatska vrata. Cena za takšna vrata je nekoliko višja, kar je naslednji element, ki odloča o izkušnjo ob nakupu. Če izbiramo avtomatska steklena drsna vrata, se moramo pripraviti na dokaj visoke cene – gotovo pri nakupu te opreme ne želimo pretirano varčevati, zato se izognemo ponudbi iz nižjega cenovnega razreda. Za avtomatska vrata cena sicer ni nujno pregrešno visoka, vedeti pa moramo, kateri dejavniki imajo na stroške največji vpliv. Za avtomatska steklena drsna vrata je jasno, da bo treba plačati tako kvaliteten material in zahtevno izdelavo kot napreden pogonski sistem in morebitno avtomatizacijo.

V končni fazi pa je zelo pomembno še to, da ne pozabimo na stroške in delo ob montaži ter pri dolgoročni uporabi. Tako je lahko za avtomatska vrata cena že v izhodišču precej višja, kot bi sklepali iz ponudbe za sam nakup. Montaža ni vedno enostavna, prav tako moramo pomisliti na stroške vzdrževanja na dolgi rok.