Osnovna oprema za supanje

Se pred prihodom poletne sezone pripravljate na nove aktivnosti, ki jih boste sami ali v družbi izvajali ob morju? Če je tako, potem ste skoraj gotovo pomislili tudi na supanje, ki je v zadnjih letih ena izmed najbolj priljubljenih prostočasnih dejavnosti na morju. Tako pa privablja tudi vse več novincev, ki se pred odhodom na dopust soočajo z izbiranjem in nakupovanjem opreme. Nekateri ključni kosi zahtevajo veliko pozornosti, saj je od njih odvisna celotna izkušnja pri supanju!

SUP deska

Za supanje se večinoma uporablja napihljiv sup, ki je še posebej med začetniki daleč najbolj priljubljena opcija. Gre namreč tudi za razmeroma poceni desko, ki je za nameček dovolj prilagodljiva, da je na voljo v posebnih izvedbah za začetnike. Napihljiv sup ima lahko skorajda poljubno nosilnost, o kateri odločajo dimenzije in dizajn ter seveda zračni tlak. Tako so na voljo zelo raznoliki supi, med katerimi je kar nekaj vsestranskih, večje in stabilnejše deske pa so še toliko bolj primerne za začetnike.

Napihljiv sup ni edina možnost, saj obstajajo tudi deske, ki so izdelane iz togih elementov in jih ni mogoče enostavno napihniti ali izpustiti. To so večinoma naprednejši supi, namenjeni zahtevnejših uporabnikom.

Veslo za SUP

Za supanje nadalje potrebujemo še veslo. Dovolj bo že eno, saj pri stoječem veslanju dveh praktično ne moremo uporabljati. Veslo za SUP je precej daljše od vesel, ki smo jih vajeni uporabljati v drugih plovilih, na primer v kajaku ali kanuju. Odgovarjati mora namreč višini uporabnika, ki bo veslal stoje, torej mora biti veslo daljše in tudi dovolj togo, da omogoča učinkovit prenos sil. Veslo za SUP je pogosto že priloženo deski v kompletu, tako da izbira morda niti ne bo povzročala težav.

Deska in veslo za SUP že zadostujeta za supanje in tako sestavljata edino res nujno opremo. Na voljo pa so seveda še mnogi drugi kosi, ki naredijo supanje enostavnejše in bolj zabavno.

urednistvo

Next Post

Tiskalnik za nalepke je lahko zelo koristna naprava

Mon Jan 7 , 2019
Se pred prihodom poletne sezone pripravljate na nove aktivnosti, ki jih boste sami ali v družbi izvajali ob morju? Če je tako, potem ste skoraj gotovo pomislili tudi na supanje, ki je v zadnjih letih ena izmed najbolj priljubljenih prostočasnih dejavnosti na morju. Tako pa privablja tudi vse več novincev, [...]
Tiskalnik za nalepke

You May Like