Počitnice na Portugalskem

Za počitnice običajno izberemo zanimivo destinacijo, ki ponuja bogat nabor raznolikih izkušenj. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika, a v vsakem primeru so med turisti priljubljene predvsem tiste države, ki na majhnem področju ponujajo veliko možnosti in odgovarjajo različnim okusom. Ravno zato je tudi Slovenija priljubljena med obiskovalci, podobno pa se lahko pohvali Portugalska, ki je idealna destinacija za tiste, ki iščejo naslednjo zanimivo dogodivščino na tujem. Država namreč ponuja zelo veliko, kljub temu da po površini ne sodi med večje evropske države. Piko na i razponu možnosti pa postavi Portugalska s svojimi otočji v Atlantiku, kjer bodo prišli na svoj račun tisti turisti, ki iščejo nekoliko bolj eksotično destinacijo za svoj oddih. V vsakem primeru je med glavnimi aduti Portugalske idealno vreme, v vsakem kotičku države pa gre pričakovati tudi gostoljubje domačinov in bogato turistično ponudbo. Nekateri kraji bodo po godu celo tistim, ki se raje zadržujejo v velikih mestih in koristijo ves luksuz urbanih turističnih destinacij.

Kaj ponuja Portugalska zahtevnim turistom?

Zahtevne turiste bodo verjetno najbolj navdušila portugalska otočja, ki jih najdemo zahodno od obale. Zelo priljubljena je med obiskovalci Madeira, ki ji pravimo tudi otok večne pomladi, posebej zanimivi pa so vsekakor tudi Azorski otoki, ki predstavljajo skrajno točko Evrope na zahodu. Obe otočji zaznamujeta pristna portugalska kultura in bogata turistična ponudba, ne pozabimo pa na idealno podnebje, ki je v veliki meri krivec za priljubljenost teh destinacij. Oceansko podnebje ponuja mile zime in dokaj sveža poletja, tako da se temperature stalno gibljejo med 20 in 30 stopinj. Seveda pa se Portugalska pohvali z lepim vremenom tudi na celini, Lizbona velja za evropsko prestolnico z najbolj ugodnim vremenom, predvsem pozimi je destinacija mnogih obiskovalcev, ki bi sicer negodovali nad nizkimi temperaturami. Vseh drugih zanimivosti prestolnice in drugih krajev po državi v kratkem članku nima smisla naštevati! Rezervirajte si svoje potovanje na Portugalsko pri Agenciji Oskar.

urednistvo

Next Post

Univerzalna oprema za topel in miren počitek

Sat Apr 13 , 2019
Za počitnice običajno izberemo zanimivo destinacijo, ki ponuja bogat nabor raznolikih izkušenj. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika, a v vsakem primeru so med turisti priljubljene predvsem tiste države, ki na majhnem področju ponujajo veliko možnosti in odgovarjajo različnim okusom. Ravno zato je tudi Slovenija priljubljena med obiskovalci, podobno [...]
Prešita odeja 200x200