Polaganje ploščic med prenovo lahko drastično spremeni prostor

Kopalnica je eden izmed tistih prostorov v hiši, ki ga zelo težko zares uredimo. Vsi vemo, kaj se mora tam nahajati in veliko predmetov ne sme biti v njej, saj je drugače nepraktična tako za uporabo, kot tudi za čiščenje. Ravno zato, je najlažji način, da popolnoma spremenimo izgled kopalnice, ki se je po nekaj desetletjih prav vsak naveliča, in sicer tako, da je izvedena adaptacija keramike.

Keramika se v kopalnici pojavlja skoraj povsod, večina ljudi ima keramične umivalnike, lahko se odločimo celo, da imamo keramično kad, čeprav so plastične vedno bolj pogoste, ampak najbolj na keramiko asociiramo ploščice, ki so položene na steno in jih obvarujejo pred vlago. Ne le, da je adaptacija keramike proces, ki zahteva precej časa, je tudi nekaj, kar se načeloma ne dogaja, če se ne odločimo za res temeljito prenovo kopalnice, saj polaganje ploščic na novo zahteva, da skoraj vse kopalniške elemente odstranimo, da sploh imamo prostor, da lahko zamenjamo ploščice. Ne glede na to, kakšne ploščice so bile na steni nameščene prej, imamo po njihovi odstranitvi prazno steno, na katero lahko damo kakršnokoli keramiko si želimo.

Kadar je omenjena adaptacija keramike velja, da nimamo veliko omejitev, vsaj glede barve in velikosti ne, vendar se moramo držati načelnih pravil, da naj ne bi uporabljali preveč temni ploščic v majhnih prostorih, prav tako pa moramo upoštevati tudi to, da manjše ploščice trajajo dalj, da jih namestimo, tako da moramo to upoštevati, ko načrtujemo koliko časa v prenovi bo vzelo polaganje ploščic.

Polaganje ploščic se izvede tako, da izurjeno mojstri na steno po delih razporedijo posebno maso, ki omogoča, da je adaptacija keramike za katero smo se odločili trdno pritrjena na steni, nato pa so nameščeni križci, ki ločujejo ploščice, dokler ni nameščena dekorativna fugirna masa.

urednistvo

Next Post

Mednarodne selitve v Sloveniji

Thu Jul 11 , 2019
Kopalnica je eden izmed tistih prostorov v hiši, ki ga zelo težko zares uredimo. Vsi vemo, kaj se mora tam nahajati in veliko predmetov ne sme biti v njej, saj je drugače nepraktična tako za uporabo, kot tudi za čiščenje. Ravno zato, je najlažji način, da popolnoma spremenimo izgled kopalnice, [...]
Mednarodne selitve v Sloveniji