Prednosti uporabe virtualnega gostovanja za našo spletno stran

Med izbiro domene za našo spletno stran si bomo morali tudi izbrati primerno gostovanje. S tem je mišljen strežnik na katerem bo shranjena vsaj HTML in druga koda naše strani. Temu pravimo spletno gostovanje, ki obstaja v različnih konfiguracijah. Zato je dobro, če poznamo glavne prednosti in slabosti najbolj poznanih konfiguracij, saj bomo tako lažje izbrali primeren strežnik za naše potrebe. To načeloma ni nič težavnega ali kakorkoli zahtevnega, saj moramo poznati samo nekaj osnovnih računalniških izrazov in delovanje različnih konfiguracij gostovanja.

Spletno gostovanje poznamo v več različnih konfiguracijah

Pri izbiri strežnika za našo spletno stran imamo na voljo več paketov gostovanja. Te nam ponudi izbrano podjetje, ki se ukvarja z gostovanjem spletnih strani. V teh paket so zajeti različni strežniki, ki delujejo v različnih načinih oziroma konfiguracijah. Nekateri so bolj zmogljivi od drugih, drugi pa imajo številne funkcije oziroma zmožnosti, ki nam lahko pridejo prav. Če poznamo njihov način delovanja, bomo veliko lažje izbrali primeren način spletnega gostovanja, ki nam bo služil tudi, če se naše potrebe povečajo.

Deljeno gostovanje je ugodna rešitev za poganjanje manjših spletnih strani

Prvi in najbolj osnovni način spletnega gostovanja je deljeno. To pomeni, da si en strežnik deli več deset, sto ali tisoč uporabnikov. Vsak uporabnik je tudi dokaj omejen s prostorom, pasovno širino ipd. Je pa res, da si omenjene lastnosti tudi delijo z drugimi lastniki domen na strežniku, zato lahko prihaja do počasnejšega delovanja določenih spletnih strani. Temu je tako, saj če se nepričakovano poveča obisk določene strani, lahko ostale pričnejo delovati počasi. Tak način gostovanja je priporočen majhnim spletnim stranem, ki ne pričakujejo velikega obiska.

internetno oglaševanje

Za svojo spletno stran ali spletno trgovino, boste morali urediti tudi kvalitetno gostovanje / hosting.

VPS gostovanje je namenjeno bolj in manj zahtevnim uporabnikom

Vedno več posameznikov kot tudi podjetij se odloča za VPS gostovanje, saj ima številne prednosti. Deluje zelo podobno deljenemu strežniku, vendar s pomembno razliko. Ta pa je, da ima vsak uporabnik na VPS strežniku zakupljene svoje zmogljivosti. To pomeni, da si pasovne širine, moč procesorjev in drugih lastnosti svojega dela strežnika ne deli z drugimi uporabniki. Ob velikem obisku spletnih strani drugih VPS uporabnikov ne bo prišlo do počasnega delovanja naše ali določene domene. Obenem pa lahko na omenjenem strežniku uporabljamo svojo spletno kodo, ki ni del standardne kode, ki je zahtevana v drugih načinih gostovanja.

Namensko spletno gostovanje ponuja največ moči

Namensko gostovanje zajema uporabo oziroma zakup vseh zmogljivosti enega strežnika. S tem dobimo na razpolago ogromno količino prostora, procesorske moči in pasovne širine. To moč pa lahko uporabimo za gostovanje ene ali več spletnih strani z bogato video in avdio vsebino. Sam strežnik pa lahko uporabimo tudi za namen drugih projektov za katere smo se dogovorili z našim ponudnikom gostovanja. Res je, da je to najdražji način poganjanje spletnih strani, vendar je veliko hitrejši in bolj prilagodljiv od drugih konfiguracij strežnikov. Priporočen je samo za najbolj zahtevne uporabnike, ki ne želijo sklepati kompromisov.

VPS gostovanje nam omogoča nadgraditev zmogljivosti strežnika

Velik razlog za popularnost virtualnih strežnikov je ta, da lahko nadgradimo njihovo zmogljivost po potrebi. Omenjena zmožnost pride zelo prav v primerih, ko se poveča obisk naše spletne strani. Lahko pa tudi, da imamo na sami strani več video in avdio vsebine, ki zahtevajo več pasovne širine in moči procesorskih jeder. Pri klasičnih načinih gostovanja, kot je deljeno, moramo samo spletno stran vred z domeno premestiti na drug strežnik. To lahko traja od nekaj ur do nekaj dni, kar nam lahko povzroči izgubo dobička in druge nevšečnosti.

vps strežnik

Najem prostora na VPS strežniku omogoča zakup lastnih zmogljivosti.

Zmožnosti VPS gostovanja pa nam dopuščajo, da kadarkoli zakupimo dodatne zmogljivosti. Tako lahko, brez potrebe po premikanju strani, se v realnem času prilagodimo večjemu številu obiskovalcev in drugim dogodkom.

Virtualno spletno gostovanje nam nudi visok nivo varnosti

Vsi strežniki v načinu VPS gostovanja delujejo enako – vsak uporabnik ima dostop samo do svojega dela strežnika in nič drugega. Ker celotno okolje deluje v virtualnem načinu, je veliko manjša možnost, da bi hekerji vdrli v našo spletno stran. Tudi, če jim uspe vdreti na strežnik ne bodo imeli velikih koristi, saj je digitalni prostor, kjer se nahaja posamični uporabnik še dodatno zaščiten. Visoka varnost je izredno pomembna za spletne strani, ki shranjujejo občutljive informacije, kot so uporabniška imena, gesla, naslovi elektronskih pošt ipd. To je tudi razlog, da se omenjeno spletno gostovanje priporoča za vsa podjetja, saj je nivo varnosti izredno pomemben pri trgovanju, poslovanju z bančnimi karticami in drugimi plačilnimi sredstvi.

Pri izbiri gostovanja se vedno priporoča uporaba SSL certifikata

Vsak ponudnik spletnega gostovanja nam bo nudil možnost uporabe SSL certifikata. To je majhen digitalni ključ, ki poveže identiteto našega spletišča s fizičnim naslovom podjetja in domeno. Zadnja leta je vedno več phishing prevar, kjer hekerji naredijo identično spletno stran naši, nato pa ukradejo denar in podatke naših zvestih strank. Taki napadi pa so nemogoči, če uporabljamo SSL certifikat, saj se pokaže poleg URL naslov zelena ključavnica, ki priča o pristnosti naše spletne strani. Veliki spletni brskalniki pa izdajo opozorilo uporabniku, če se želi povezati na stran, ki ne uporablja SSL certifikata, kar jih odvrne od uporabe plačilnih kartic, ustvarjanja uporabniških računov ipd.

 

urednistvo

Next Post

Vrstne hiše lahko ponudijo najboljšo možnost za bivanje

Thu Aug 12 , 2021
Med izbiro domene za našo spletno stran si bomo morali tudi izbrati primerno gostovanje. S tem je mišljen strežnik na katerem bo shranjena vsaj HTML in druga koda naše strani. Temu pravimo spletno gostovanje, ki obstaja v različnih konfiguracijah. Zato je dobro, če poznamo glavne prednosti in slabosti najbolj poznanih [...]
Vrstne-hise-lahko-ponudijo-najboljso-moznost-za-bivanje

You May Like