Preklopne čelade so pravi hit

Motoristična čelada je najbolj pomemben del opreme vsakega motorista. Pri nas je to tudi obvezna oprema, brez katere se z motorjem ne smemo podati na cesto. Čelada skrbi za najbolj ranljiv del našega telesa, zato vsekakor ne moremo sklepati kompromisov pri izbiri primerne opreme. 

Če dobro poznamo ponudbo čelad, to niti ne bo potrebno – sodobne preklopne čelade ponujajo vse, kar od čelade pričakujemo.

motoristična-celada-kmc-motoshop

Posebna prednost preklopnih čelad je udobje, za kar ni treba žrtvovati varnosti in vzdržljivosti čelade. S posebno zasnovo so te čelade zelo udobne in prijetne za uporabo, tudi na daljših vožnjah. Nič čudnega, da preklopne čelade uporabljajo tudi policisti in drugi motoristi, ki na motorju preživijo veliko časa.

Preklopne čelade so udobne in varne

Kombinacija udobja in varnosti je odločilna za vsako čelado. Za najbolj varne veljajo zaprte oziroma integralne čelade, ki nimajo šibkih točk. A te čelade hitro postanejo zelo vroče, saj niso posebej zračne. So precej nerodne, v neugodnih razmerah se vizir hitro zarosi, lahko pa naletimo še na druge težave.

Preklopne čelade so prav tako varne, s tem da ponujajo bistveno več udobja. Celotno sprednjo stran namreč lahko odpremo in jih uporabljamo kot odprto čelado. To je idealno za mestno vožnjo in za osvežitev med postanki pred semaforjem. 

Pri nižjih hitrostih imamo čelado lahko kar odprto, v drugih situacijah pa nam zaprta preklopna čelada še vedno nudi popolno varnost.

Nakup preklopne čelade

Pri izbiri in nakupu čelade ne smemo ničesar prepustiti naključju. Kupujemo pri uglednih trgovcih, ki nam omogočajo preizkus opreme. Spletna trgovina KMC ponuja širok nabor čelad priznanih blagovnih znamk, te izdelke pa lahko osebno preizkusimo v njihovi prodajalni v Ljubljani. 

Le tako lahko kupimo čelado, ki nam bo najbolj odgovarjala, poleg tega lahko izkoristimo pomoč izkušenih trgovcev, ki pomagajo pri izbiri in nakupu čelade.

urednistvo

Next Post

Zaščita pred težavami, ki jih prinaša paradontoza

Tue May 10 , 2022
Motoristična čelada je najbolj pomemben del opreme vsakega motorista. Pri nas je to tudi obvezna oprema, brez katere se z motorjem ne smemo podati na cesto. Čelada skrbi za najbolj ranljiv del našega telesa, zato vsekakor ne moremo sklepati kompromisov pri izbiri primerne opreme.  Če dobro poznamo ponudbo čelad, to [...]
zascita-pred-paradontozo

You May Like