Prezračevanje z rekuperacijo prinaša manjšo porabo energije

Prezračevanje z rekuperacijo nam bo v naše novem domu prineslo veliko različnih prednosti. Na prvem mestu moramo izpostaviti dejstvo, da bomo imeli bistveno manjšo porabo energije, ki jo bomo pozimi porabili za ogrevanje ter poleti za ohlajanje našega doma. Znano je, da dm največ toplote izgubi prav na račun stalnega prezračevanja, ki ga moramo zaradi novih materialov in gradbenih elementov, ki močno tesnijo, redno opravljati.

Prezračevanje z rekuperacijo posledično dvige kakovost bivanja, saj se nam v stanovanju ne bo nabirala odvečna vlaga, ki jo lahko opazimo na šipah oken in vrat. V napredni fazi pa se nam pojavi tudi škodljiva plesen, ki jo le stežka odpravimo.

Prezračevanje z rekuperacijo bo v prostor vneslo več kisika in vsakič, ko bomo prišli domov bomo vstopili v zračen dom, v katerem se bomo odlično počutili. Novi prezračevalni sistemi imajo nameščene tudi filtre, ki poskrbijo za čiščenje vstopnega zraka, tega pa pri prezračevanju skozi odprto okno ne moremo doseči. Tudi zato je to izredno napreden sistem, ki ga hitro vzljubili.

Zehnder naprave z rekuperacijo toplote

Zehnder so vrhunske prezračevalne naprave, ki nam z vgrajenim toplotnim izmenjevalcev prinašajo svež zrak, ki ga predhodno segrejejo na določeno temperaturo. Naprava ima nameščen zmogljiv ventilator, ki skrbi za pretok zraka. Nameščeni filtri pa se trudijo, da zrak čim bolj prečistijo.

Zehnder naprave imajo sposobnost, da nam povrnejo tudi do 95% energije, kar pomeni, da bomo imeli resnično majhne izgube. Če si želimo čim bolj zmanjšati izgube, si lahko dodatno vgradimo vodni grelec ali geotermalni izmenjevalec, ki bosta dodatno skrbela za ogrevanje vstopnega zraka.

Zehnder proizvaja več različnih prezračevalnih naprav, ki se med seboj razlikujejo glede na njihove lastnosti. Nekatere lahko zlahka montiramo na steno ali pod strop hiše. Določeni modeli pa so odlični za adaptacije starejših objektov, kar je idealno za nekoga, ki si želi obnoviti staro kupljeno stanovanje.

urednistvo

Next Post

Zapornice različnih vrst

Fri Mar 20 , 2020
<a href="https://prezracevanje.si/services/prezracevanje-z-rekuperacijo/">Prezračevanje z rekuperacijo</a> nam bo v naše novem domu prineslo veliko različnih prednosti. Na prvem mestu moramo izpostaviti dejstvo, da bomo imeli bistveno manjšo porabo energije, ki jo bomo pozimi porabili za ogrevanje ter poleti za ohlajanje našega doma. Znano je, da dm največ toplote izgubi prav na račun stalnega prezračevanja, ki ga [...]
Zapornice različnih vrst