Prijava patenta se vloži pri Uradu RS za intelektualno lastnino

Vsi vemo, da je trg prostor, kjer se srečata ponudnik in povpraševalec. Na trgu vsako podjetje nastopa z namenom, da bi bilo uspešno in pa boljše od konkurence. Zato je pomembno, da na trgu nastopa z izdelki, ki so unikatni in so od svoje konkurence boljši ter bolj uporabni. Pomembno je, da vsak izum, ki na trgu še ne obstaja, zaščitimo.

Prijava patenta nam tako omogoča, da določen izum, ki je produkt našega globoke razmišljanja in trdega dela, zaščitimo, da nam ga ostali ponudniki na trgu ne ukradejo. Sama prijava se vloži pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino. Prijavo pa lahko slovenski prijavitelj vloži sam ali prek zastopnika. Pred prijavo pa se je potrebno prepričati, ali je izum res nov v svetovnem merilu in če se za ta izum lahko podeli patent.

Prijava patenta je torej zelo pomembna za vse, ki si želijo zaščititi svoj izum. Patent traja 20 let od datuma vložitve prijave in velja samo v Sloveniji.

Zaščita blagovne znamke omogoča, da tretje osebe na trgu ne nastopajo z enakim znakom

Vsi se zavedamo, da imajo vsa podjetja, ki nastopajo na trgu, nek svoj zaščitni znak, po katerem ga prepozna vsak posameznik. To je za vsako podjetje zelo pomembno, saj si ga kupci tako zapomnijo po tem znaku oziroma blagovni znamki. Samo blagovno znamko pa je potrebno registrirati in zaščititi, da nebi tretje osebe zavajale kupcev.

Zaščita blagovne znamke je torej postopek, s katerim podjetje pred konkurenco zaščiti svoje izdelke in storitve. Pri blagovni znamki gre za pravico industrijske lastnine, s katero se zavaruje kakršen koli znak ali kombinacija znakov, ki jih je mogoče grafično prikazati.

Zaščita blagovne znamke torej poveča možnost za preživetje podjetja na trgu na dolgi rok. Poleg tega pa podjetju prinese določeno kredibilnost, ki je izrednega pomena za dolgoročno poslovanje.

urednistvo

Next Post

Zabavanje gostov v pomladnih in poletnih meseci

Fri Mar 22 , 2019
Vsi vemo, da je trg prostor, kjer se srečata ponudnik in povpraševalec. Na trgu vsako podjetje nastopa z namenom, da bi bilo uspešno in pa boljše od konkurence. Zato je pomembno, da na trgu nastopa z izdelki, ki so unikatni in so od svoje konkurence boljši ter bolj uporabni. Pomembno [...]
žar na oglje

You May Like