Proteza na implantatih nam povrne mladost

Proteza na implantatih je odlična rešitev za obdobje, ko se žal ne moremo več zanesti na zdravje svojih zob. Po dolgih letih se zobje uničijo in obrabijo. Starejši ljudje jih zaradi slabe zobne higiene v mladosti, v večini primerov hitro izgubijo. Potem pa se počutijo stari in zanemarjeni. Nočejo se več družiti in zabavati. Njihov otroci jim tako lahko predlagajo rešitev z vstavitvijo implantatov.

Proteza na implantatih se namesti tako, da je razdeljena na dva dela. Tako jo zobozdravnik ob pregledu tudi lažje odstrani. Vsaka čeljust ima torej protezo, ki se delo na levo in desno polovico. Ko smo na pregledu, se tako najprej odstrani ena polovica in nato še druga. Dober implantolog nam protezo namesti tako, da se ne opazi razlika z naravnimi zobmi.

Proteza na implantatih zato ne sme biti preveč bela, kajti to je prvi znak, da imamo nove zobe. Implantolog naj naredi takšne zobe, kot smo jih imeli prej in s tem poskrbi, da nihče izmed naših znancev ne bo opazil, da smo stare zobe zamenjali z novimi.

Čiščenje zobnega kamna za boljšo ustno higieno

Čiščenje zobnega kamna je nujen poseg, ki ga moramo opraviti vsako leto. Pri tem na higienik očisti ves zobni kamen, ki se je tekom leta nabral na notranjih ter na zunanjih stenah naših zob. Zobje so namreč vsakodnevno izpostavljeni različnim dejavnikom, zaradi vnosa hrane in pijače.

Čiščenje zobnega kamna nam tako pomaga pri preprečevanju zobne gnilobe in posledično pri preprečevanju mučnih zobobolov in oteklin na obrazu. Po posegu nam dlesni ne bodo več krvavele, ampak bodo bile neizmerno zdrave. Vnetje dlesni je namreč precejšen vzrok za različne ustne bolezni, ki vodijo v izgubo zob.

Čiščenje zobnega kamna tako dolgoročno preprečuje majavost naših zob. S tem bomo preprečili tudi ustni zadah, ki je neprijeten pokazatelj slabe ustne higiene.

urednistvo

Next Post

Poceni selitveni servis ne pomeni, da zagotavlja tudi kakovost

Tue Feb 18 , 2020
<a href="http://dentalna-akademija.si/portfolio/implantologija/">Proteza na implantatih </a> je odlična rešitev za obdobje, ko se žal ne moremo več zanesti na zdravje svojih zob. Po dolgih letih se zobje uničijo in obrabijo. Starejši ljudje jih zaradi slabe zobne higiene v mladosti, v večini primerov hitro izgubijo. Potem pa se počutijo stari in zanemarjeni. Nočejo se več družiti in [...]
Poceni selitveni servis

You May Like