Registracija blagovne znamke predstavlja pogosto iskan spletni ključ

Vsi se seveda zavedamo dejstva, da je tehnologija v današnjih dneh zares izjemna in da je splet mesto, ki je dostopno prav vsakemu izmed nas. In zagotovo ga vsak tudi vsaj enkrat dnevno obišče, saj so na spletu vse informacije, do katerih je res zelo lahko priti, saj moramo vnesti le ključne besede in te nas popeljejo do vseh informacij, ki jih želimo izvedeti o določeni stvari. Predstavlja torej najhitrejšo pot, kako priti do nekega znanja.

Registracija blagovne znamke tako predstavlja pogosto iskan spletni ključ, saj želi veliko podjetij, ki so na trgu novi, zaščititi svoje izdelke z blagovno znamko. Gre torej za postopek, s katerim podjetje pred konkurenco zaščiti svoje podjetje. Blagovna znamka je pravica industrijske lastnine, s katero se zavaruje kakršen koli znak ali kombinacija znakov, ki jih je mogoče grafično prikazati v gospodarskem prometu.

Registracija blagovne znamke daje imetniku pravico, da tretjim osebam ali podjetjem onemogoči, da bi brez njegovega soglasja za enako ali podobno blago oziroma storitve uporabljali znak, ki je enak ali zavajajoče podoben njegovi znamki.

Patentni zastopnik mora imeti opravljen strokovni izpit

Marsikdo, ki ima svoj izum in želi le tega zaščititi, seveda nima dovolj znanja, da bi to storil sam, zato se raje obrne na strokovnjake, ki so eksperti na tem področju in poskrbijo za to, da stvari potekajo tako, kot morajo. Da torej dosežemo tisto, kar smo želeli doseči.

Patentni zastopnik pa mora torej imeti opravljen strokovni izpit, s katerim se preverja, ali ima kandidat vsa potrebna znanja za samostojno zastopanje strank v postopkih pridobitve pravic industrijske lastnine pred uradom. Preverja se torej znanje s celotnega področja prava industrijske lastnine.

Patentni zastopnik je torej strokovnjak na področju patentiranja, ki nas lahko zastopa, ko želimo sami vložiti vlogo za patent. On nas vodi skozi celoten postopek in nam svetuje, kako moramo stvari opraviti.

urednistvo

Next Post

Prilagodljive tiskarske storitve

Thu Jan 23 , 2020
Vsi se seveda zavedamo dejstva, da je tehnologija v današnjih dneh zares izjemna in da je splet mesto, ki je dostopno prav vsakemu izmed nas. In zagotovo ga vsak tudi vsaj enkrat dnevno obišče, saj so na spletu vse informacije, do katerih je res zelo lahko priti, saj moramo vnesti [...]
Tisk na kuverte

You May Like