Rekuperacija je napreden in revolucionaren postopek

Rekuperacija je postopek, ki je revolucioniral način prezračevanja hiše. Preden so znanstveniki na trg postavili nove prezračevalne sisteme, ki omogočajo rekuperacijo, so hiše vsi zračili na enak način in pri tem izgubljali ogromne količine segretega zraka, ki se je nahajal v notranjosti. Seveda ne smemo pozabiti, da tudi gradnja hiš ni bila takšna kot je danes in da je topel zrak iz prostora uhajal na različnih mestih, ki jih nismo mogli obvladovati, saj so bila skrita. 

Rekuperacija nudi v primerjavi s klasičnim prezračevanjem ogromne prednosti, saj poskrbi za prezračevanje brez izgub. Poleg preprečevanja toplotnih izgub pa moramo tu omeniti še dodatno prednost, na katero vedno znova pozabimo. S pomočjo takšnega prezračevanja se v prostor ne vnaša umazanija. Ko odpremo balkonska vrata se v notranje prostore vedno prinesejo prašni delci ter ostala umazanija, ki leži naokrog. 

Rekuperacija prinaša ogromno prednosti tudi v obdobju povečane koncentracije cvetnega prahu, ki vsako pomlad povzroča alergikom ogromne težave. S pomočjo prave prezračevalne naprave, bomo namreč celoten dom prezračili ne da bi v notranjost nadležen vnašali cvetni prah. 

Cevi za prezračevanje lahko kupimo tudi na spletu

Cevi za prezračevanje so potrebne v primeru, da se odločimo za centralno prezračevanje svojega doma. Za takšen način prezračevanja se običajno odločijo vsi, ki so v fazi gradnje novega doma. To je najbolj prikladen način namestitve, saj nam tako ni potrebno ničesar podirati ali spreminjati. Zato je izredno pomembno, da nam arhitekt v načrte vključi tudi prezračevalni sistem za celotno hišo. 

Cevi za prezračevanje lahko kupimo in vgradimo tudi kasneje, ko hiša že stoji, vendar pa bo takrat postopek malce otežkočen. Zagotovo bomo morali narediti večje posege v hišo in si bomo tako nakopali kar nekaj stroškov. Vsekakor pa bo to dobra naložba za naše zdravje in dobro počutje.  Zato le hitro na splet po cevi za prezračevanje

urednistvo

Next Post

Ročni paletni viličar ima številne prednosti

Sun Aug 30 , 2020
Rekuperacija je postopek, ki je revolucioniral način prezračevanja hiše. Preden so znanstveniki na trg postavili nove prezračevalne sisteme, ki omogočajo rekuperacijo, so hiše vsi zračili na enak način in pri tem izgubljali ogromne količine segretega zraka, ki se je nahajal v notranjosti. Seveda ne smemo pozabiti, da tudi gradnja hiš [...]
ročni paletni viličar

You May Like