Šamotna plošča za ognjevarna kurišča

Šamotna plošča odlična za izgradnjo in izdelavo odličnih ognjevarnih kurišč, ki so vsako leto bolj aktualna. Če si želimo sredi dnevnega prostora imeti pravi kamin, ki nas bo pozimi dodatno grel, ga bomo lahko izdelali le s pomočjo šamotnih plošč in šamotne opeke. To je posebna plošča, ki je primerna tudi za izredno visoke temperature, kar je glavna karakteristika materiala, ki ga uporabijo za izdelavo kaminskih ter ostalih peči. 

Šamotna plošča se uporabi tudi v krušni peči, saj je odlična podlaga za peko kruha ter ostalih jedi, ki jih želimo pripraviti v pravi domači krušni peči. Slovenija ima izredno bogato kulinariko in veliko gospodinj si želi v svojem domu imeti pravo lončeno ali krušno peč, v kateri lahko pripravljajo prave pristne slovenske jedi. 

Šamotna plošča je torej idealna za oblaganje različnih tipov peči. Ker je izdelana tako, da nam olajša vgradnjo, bomo s pomočjo šamotih plošč veliko hitreje izdelali kamin ali peč. Ker pa  so kaminske peči različne, si lahko naročimo šamotno ploščo po meri, tako se bo zagotovo popolnoma prilegala. 

Dimniške cevi se uporabijo pri obnovi dimnika

Dimniške cevi naročimo takrat, ko se zavestno odločimo, da si želimo sanirati ali popolnoma obnoviti svoj stari dimnik. Čeprav le malokdo med bivanjem v svojem domu pomisli na dimnik, je to izredno pomemben element vsake strehe. Strokovnjaki zagotavljajo, da je dimnik med najbolj obremenjenimi deli na vsakem objektu. 

Dimniške cevi in celoten dimnik mora skozi celo leto dobro prenašati vse obremenitve, ki se pojavijo. Vzdržljivo mora biti za visoke temperature, za neprestano vlago ter tudi na kislino, ki se začne tvoriti med gorenjem ognja v peči. Tudi vreme mu ni vedno naklonjeno, saj se tekom leta sreča z izjemno nizki ter tudi z zelo visokimi temperaturami. 

Dimniške cevi so tako precej obremenjene, zato morajo biti izdelane iz prvovrstnih materialov. 

urednistvo

Next Post

Obposteljna posteljica s kakovostno penasto podlogo

Sun Aug 30 , 2020
Šamotna plošča odlična za izgradnjo in izdelavo odličnih ognjevarnih kurišč, ki so vsako leto bolj aktualna. Če si želimo sredi dnevnega prostora imeti pravi kamin, ki nas bo pozimi dodatno grel, ga bomo lahko izdelali le s pomočjo šamotnih plošč in šamotne opeke. To je posebna plošča, ki je primerna [...]
Obposteljna posteljica

You May Like