Servis kmetijske mehanizacije

Dobra pripravljenost mehanizacije je ključna pri delu na kmetiji. Največ pozornosti sicer posvečamo traktorjem, a tudi druga oprema mora biti v vsakem trenutku pripravljena na delo, tudi na večje obremenitve. To ni enostavno opravilo – zagotoviti moramo brezhibno stanje vse opreme, kar lahko zahteva veliko dela in tudi kar nekaj nadomestnih kosov.

Če se najprej posvetimo traktorjem, moramo biti pozorni predvsem na dobavljivost rezervnih delov. Pri nas so dobavljivi deli za priljubljene znamke, tako se brez težav najdejo recimo rezervni deli za traktorje Zetor, pa tudi za vse tiste znamke, ki so priljubljene v svetovnem merilu. Zaradi lokalne priljubljenosti pa so rezervni deli za traktorje Zetor dobavljivi tudi za kakšne starejše modele, kar je odlično za tiste, ki želijo pri življenju obdržati kak starejši traktor. Seveda je treba vnaprej poizvedeti o tem, ali bomo kose sploh lahko dobili, zato pa je dobro imeti zanesljivega serviserja. Rezervni deli za traktorje Zetor so na voljo pri pooblaščenih serviserjih, veliko ponudbe pa lahko dobimo tudi pri drugih trgovcih, navsezadnje tudi na spletu.

Preostala kmetijska oprema mora biti prav tako dobro pripravljena na svoje delo. Če pride do kakšnih okvar ali poškodb, bo morda potreben strokoven servis kmetijske mehanizacije. Včasih lahko težave odpravimo kar sami, še posebej če imamo na voljo ustrezne nadomestne dele, pravo orodje in seveda dovolj znanja in izkušenj. Včasih pa se izkaže, da bo profesionalni servis kmetijske mehanizacije veliko boljša ideja. Ne pozabimo, da gre za strokovnjake, ki se na svoje delo odlično spoznajo, poleg tega pa imamo opravka z mehanizacijo, ki je ključnega pomena za brezhibno delo na terenu. Ne moremo si torej privoščiti kakšnega površnega dela in novih težav, splača se izbrati zanesljiv in kakovosten servis kmetijske mehanizacije. Le tako smo lahko povsem prepričani, da je oprema pripravljena za delo in nas pri uporabi ne bo pustila na cedilu.

urednistvo

Next Post

Viličarji v gradbeništvu

Tue Nov 26 , 2019
<a name="_GoBack"></a> Dobra pripravljenost mehanizacije je ključna pri delu na kmetiji. Največ pozornosti sicer posvečamo traktorjem, a tudi druga oprema mora biti v vsakem trenutku pripravljena na delo, tudi na večje obremenitve. To ni enostavno opravilo – zagotoviti moramo brezhibno stanje vse opreme, kar lahko zahteva veliko dela in tudi kar nekaj [...]
Viličarji v gradbeništvu

You May Like