Silos koritaste oblike

Silos je lahko narejen v različnih oblikah. Za vse, ki imajo a voljo dovolj površine so odlični koritasti silosi, v katere lahko spravimo precejšnjo količino krme, ki jo želimo silirati. Siliranje krme je pri kmetih, ki imajo v svojih hlevih ogromne količine goveda nujno potrebno, saj le tako lahko skozi celotno obdobje jesenskih in zimskih mesecev, brez težav hrani vse živali.

Silos koritaste je oblike se zelo enostavno izdela. Kmetje pri tem ne potrebujejo večje pomoči. Bistveno je, da kupi več samomontažnih silosnih plošč, katerih velikost je odvisna od želja vsakega kmeta. Nekateri se tu raje odločijo za manjše plošče, ki merijo okrog enega metra, tisti pa ki imajo na voljo veliko krme pa navadno posežejo po velikih dvometrskih ploščah, ki jih še hitreje postavijo po površini.

Silos, ki si ga bomo izdelali samo mora imeti zaobljene zgornje robove, ki preprečujejo resnejše poškodbe stenskih folij ter ustrezno zaobljene silosne plošče, ki se morajo ujemati z nagibom nasipa vsakega silosa. Tako pripravljen silos je veliko bolj ekološki kot so na primer silažne bale, kjer kmet porabi ogromno folije, ki obremenjuje okolje.

Hlevska oprema za ustrezno vzgajanje živine

Hlevska oprema je nujen pripomoček vsakega kmeta. Kdor ima doma veliko število glav živine, je primoran vestno in skrbno oskrbovati prav vse. Ker je pri veliki količini živali pomembna tudi organizacija, je bistvenega pomena, da ima kmet na voljo nujno potrebno hlevsko opremo, ki mu omogoča enostavno delovanje.

Hlevska oprema je trenutno izdelana tako, da kmetu resnično olajša delo. Tako ima vpeljan enostaven način prehranjevanja živine, molzenja krav ter negovanja vsake posamezne živali.

Hlevska oprema mora vključevati tudi primerna ležišča za krave, ki se tako zvečer lahko optimalno spočijejo. Le dobro vzdrževane živali dobo kmetu povrnile z velik količino mleka ter z odlični mesom, ki ga bo lahko kasneje prodal kupcem.

urednistvo

Next Post

Proteza na implantatih nam povrne mladost

Wed Feb 12 , 2020
<a href="https://www.profarm.si/sistem-traunstein">Silos</a> je lahko narejen v različnih oblikah. Za vse, ki imajo a voljo dovolj površine so odlični koritasti silosi, v katere lahko spravimo precejšnjo količino krme, ki jo želimo silirati. Siliranje krme je pri kmetih, ki imajo v svojih hlevih ogromne količine goveda nujno potrebno, saj le tako lahko skozi celotno [...]
Proteza na implantatih

You May Like