Silos omogoča pripravo silirane hrane

Silos je odličen in praktično nujen pripomoček, s katerim si kmet zagotovi zadostno količino hrane v zimskem obdobju, ko se krave zadržujejo predvsem v notranjih prostorih, saj je zunaj izredno hladno. Stopinje se v določenih predelih Slovenij spustijo tudi globoko pod ničlo in zato je bistveno, da ima kmet za takšne primere dovolj prehrane, s katero hrani goveda. 

Silos mu torej omogoči, da govedo nikoli ni lačno in da mu lahko zagotovi visoko kvalitetno hrano, ki jo potrebuje, če želi kmetu povrniti z obilico mleka ali z odličnim mesom za prehrano ljudi. Kmet, ki goji govedo, se ne more in ne sme privoščiti, da bi svoje živali zanemarjal in jih slabo prehranjeval. Le dobro negovane živali ostanejo zdrave in močne tudi v hladnih zimskih dneh. Slaba prehrana in zanemarjenje pogosto vodita v nenadne bolezni in tudi v umiranje živali. 

Silos pa kmetu zagotovi, da bo njegovo govedo vedno imelo na voljo najboljšo hrano. V Sloveniji so kmetije, kjer se goji govedo izredno kontrolirane, saj si inšpektorji prizadevajo, da se z živalmi lepo in dobro ravna. Nikakor pa se ne dopušča zanemarjanja in maltretiranja. 

Kazalo vsebine

Siliranje trave

Siliranje trave in koruze je bistveno ne glede na tip goveda, ki ga imamo v hlevu. Vsako govedo potrebuje najboljšo hrano, ki mu jo mora kmet zagotoviti, da lahko dobro in zdravo živi. V Sloveniji ima veliko rejcev mesnate pasme, ki so odlične za prirejo mesa. To so pasme, ki niso preveč zamaščene in dajo zelo kvalitetno meso. 

Siliranje je za takšne pasme še toliko bolj pomembno, saj se morajo v poletnem času nujno prosto pasti na zelenih površinah. Reja na zunanjih površinah je za kmeta odlična, saj je to najcenejši način reje, ki od kmeta ne zahteva veliko dela. 

Siliranje krme pa je za kmeta ključno tudi zato, ker tako točo ve, kaj jedo njegove živali. 

urednistvo

Next Post

Kje poiskati hišo na prodaj?

Tue Aug 18 , 2020
Silos je odličen in praktično nujen pripomoček, s katerim si kmet zagotovi zadostno količino hrane v zimskem obdobju, ko se krave zadržujejo predvsem v notranjih prostorih, saj je zunaj izredno hladno. Stopinje se v določenih predelih Slovenij spustijo tudi globoko pod ničlo in zato je bistveno, da ima kmet za [...]
Prodaja hiš

You May Like