So sodobne zobozdravstvene storitve cenovno ugodne?

Če so bili nekdaj zdravi zobje pomembni predvsem zaradi njihove glavne funkcije – intenzivno mletje grižljajev, pa so zdravi in lepi zobje že kar dolgo tudi nepogrešljiv lepotni standard. Na srečo so tudi tehnike, ki jih zobozdravniki, ortodonti in protetiki uporabljajo, da vam povrnejo lep in širok nasmeh, v zadnjih desetletjih silovito napredovale. Dandanes torej obstaja več načinov, da vam strokovnjaki povrnejo sijoč nasmeh, ki si ga tako želite. Če ste izgubili zob, to ne pomeni več, da bo potrebno z brušenjem poškodovati še sosednja dva zoba, da bi lahko vmes namestili mostiček. Zobni implantati postajajo vedno bolj dostopni, njihova namestitev pa je vedno bolj invazivna. Če je bilo nekoč potrebno pod zob namestiti tudi umetno kost, pa danes to v večini primerov ni več potrebno.

Implantat kot alternativa mostičku

Če je bilo odmrl zob potrebno izpuliti, je mogoče nadomestni zobni implantat vsaditi že takoj po puljenju, tako da vam ni treba naokrog hoditi s škrbastim nasmehom. V najslabšem primeru je pod zob potrebno dodati še umetno kostno tkivo, pri čemer boste do namestitve zobne krone morali čakati nekaj tednov, med katerimi pa vam bo luknjo med zobovjem krasil lep začasni nadomestek.

V zadnjem času pa na priljubljenosti vedno bolj pridobivajo tudi zobne luske, s katerimi vam zobozdravnik lahko v kratkem času povrne bel in sijoč nasmeh. Zobne luske so odlična rešitev pri poškodovanih zobeh, pri katerih razbarvanost ali manjkajoči deli nerodno kazijo pogled na vaša usta. Zobne luske se prilepijo na zob tako, da tega ni potrebno huje poškodovati z brušenjem zobovine. Še posebej pogosto se odločamo za namestitev zobnih lusk takrat, ko nas v naših ustih moti prevelik razmak med zobmi. Proizvajalci zobnih lusk so v zadnjih letih pri svojih produktih napravili velik napredek, saj imajo moderne zobne luske naraven estetski videz, ki si ga želi doseči vsak.

 

urednistvo

Next Post

Najboljša lokacija za inštrukcije

Tue Dec 1 , 2020
Če so bili nekdaj zdravi zobje pomembni predvsem zaradi njihove glavne funkcije – intenzivno mletje grižljajev, pa so zdravi in lepi zobje že kar dolgo tudi nepogrešljiv lepotni standard. Na srečo so tudi tehnike, ki jih zobozdravniki, ortodonti in protetiki uporabljajo, da vam povrnejo lep in širok nasmeh, v zadnjih [...]
Inštrukcije Koper

You May Like