Tende so vedno hit poletja

Vsako poletje se srečujemo z visokimi temperaturami. Zadnja leta smo že vajeni temperaturnih rekordov, zato se želimo že vnaprej pripraviti na vročino in močne sončne žarke. Da bi imeli doma dobro zavetje pred njimi, se poslužimo zunanjih senčil, ki so najboljša zaščita pred močno sončno pripeko. 

Na voljo imamo različne variante, ki se dobro obnesejo – naloga je navsezadnje precej enostavna, saj želimo narediti le nekaj sence. A pri tem se tende še posebej dobro izkažejo, zato ni čudno, da so med najbolj priljubljenimi izbirami.

Med senčili izbiramo tako, da dosežemo kar najboljši učinek na svojih domačih površinah. Ni nujno, da bomo imeli vedno iste prioritete. Nekateri uporabniki ciljajo predvsem na to, da bo možno prekriti večjo površino. Nekateri morda cenijo lep vizualni izgled. 

Pogosto je pomembno tudi to, da je možno senčila enostavno namestiti in upravljati, pa tudi enostavno pospraviti v času, ko niso v uporabi. Vse to so dejavniki, na katere bomo gotovo pomislili. Prav tako gre za faktorje, pri katerih se ravno tende zelo dobro izkažejo.

Tende se uporabljajo tudi za terase gostinskih lokalov

Kako delujejo tende?

Za tende oziroma markize je značilno to, da so na eni strani vpete v objekt, na drugi strani pa prosto visijo. Tako imajo zelo elegantno zasnovo, kar bomo izkoristili predvsem ob prekrivanju površin neposredno ob objektu. Najpogosteje se uporabljajo za terase in balkone, lahko pa tudi za druge zunanje površine, ki jih lahko dosežemo tik ob objektu.

Markize imajo v tej vlogi zelo velik potencial. Nudijo namreč veliko površino in s tem odlično zaščito pred poletnim soncem. Idealne so za večje terase, navsezadnje se uporabljajo tudi na terasah gostinskih lokalov. V tej situaciji pridejo do izraza še nekatere druge posebne odlike te opreme – tende se lahko prilagodijo potrebam uporabnika, nameščene so na premičnem mehanizmu in nudijo veliko prilagodljivosti.

Pravzaprav so ta senčila zelo preprosto zasnovana. Sestavljena so iz kvalitetnega platna, ki je razprostrto čez nosilec, nameščen na premičnem mehanizmu. Platno je možno premikati na različne načine, lahko se lepo navije na rolo in pospravi v kaseto oziroma konzolo. 

Lahko se blago tudi prepogne in na ta način pospravi. Dosegamo lahko poljubne učinke, mehanizem pa morda lahko upravljamo kar z daljinskim upravljalnikom ali pa ga celo avtomatiziramo.

S takšnim senčilom bomo zelo uspešno uredili prijeten kotiček na zunanjih površinah, kjer bomo varni pred soncem. Glede na to, kaj vse nam tende ponujajo, je kar presenetljivo, da so precej poceni in enostavne za montažo. Pri dobrih ponudnikih bomo dobili izvrstne priložnosti za nakup kvalitetnih senčil.

Kvalitetne tende ponuja podjetje Genial

S kvalitetnimi senčili se ukvarjajo podjetja, ki pripravljajo domiselne rešitve za ureditev zunanjih površin in za zaščito pred soncem. Nekatera podjetja se osredotočajo na posamezne vrste senčil, recimo na senčnike, nekatera pa imajo v ponudbi širok nabor različnih izdelkov. Med slednjimi je tudi podjetje Genial, ki nudi raznovrstna zunanja senčila za sodobna bivalna okolja in druge površine.

Razumljivo so prav tende med najbolj atraktivnimi izdelki v njihovi ponudbi. So namreč relativno ugodne, dajejo pa izvrsten učinek, ki ustreza tudi zahtevnejšim uporabnikom. Prav tako lahko pričakujemo lepo vizualno popestritev, sploh zato, ker lahko blago opremimo s poljubnimi motivi oziroma se odločamo med raznimi barvami in vzorci. 

Tako z estetskimi kot s funkcionalnimi posebnostmi se sicer predstavljajo tudi druga senčila. Zelo atraktivne so lahko pergole, ki so pravi hit za okolico sodobnih stanovanj. Pergole so samostojne strukture, ki jih krijejo premične lamele za zaščito pred soncem in drugimi vremenskimi dejavniki. Genial ima v ponudbi vrhunske lamelne pergole, a tudi druge vrste pergol. 

Tu naletimo celo na tako imenovane pergotende, ki predstavljajo kombinacijo tend in pergol – gre za pergole, ki jih prekriva blago. 

Tende, pergole in druga senčila s pridom uporabimo za ureditev čudovite terase

S pomočjo dobrega izvajalca bo vedno možno najti pravo rešitev za zaščito pred soncem. Predvsem pa je visoka kakovost pomembna v primeru, da se odločamo za bolj dovršena senčila.

Tende in pergole, kaj izbrati?

Tende so zelo priljubljene, a tudi pergole so nadvse prepričljive. Če želimo imeti samostojno strukturo ali pa niti nimamo možnosti namestiti senčila na objekt, tenda seveda ne pride v poštev, pergola je samoumevna izbira. Lahko je to sicer pergotenda, tako da izkoristimo najboljše od obeh variant. Če želimo zasenčiti površine ob objektu, pa se lahko odločimo za cenejše in enostavnejše tende

Seveda na to odločitev vplivajo še mnogi drugi dejavniki. V končni fazi veliko šteje tudi osebni okus in vizualni izgled. Odličen učinek namreč lahko dosežemo tako s tendami kot s pergolami, tako kot lahko tudi pergotenda povsem ugodi vsem pričakovanjem uporabnikov. Univerzalnega odgovora na vprašanje, katera senčila izbrati, preprosto ni, a ravno zato lahko najbolje izkoristimo pestro ponudbo sodobnih senčil.

Gotovo je vsaj to, da bomo v ponudbi brez težav našli izvrstna senčila, ki nam priskočijo na pomoč v vročih poletnih dneh. Ne glede na to, ali gre za tende, pergole, senčnike ali druge izdelke, bomo neizmerno hvaležni in zadovoljni z opremo, ki nas ščiti pred močnim soncem.

urednistvo

Next Post

Nakup zabutona oziroma naravne blazine za meditacijo

Thu Sep 29 , 2022
Vsako poletje se srečujemo z visokimi temperaturami. Zadnja leta smo že vajeni temperaturnih rekordov, zato se želimo že vnaprej pripraviti na vročino in močne sončne žarke. Da bi imeli doma dobro zavetje pred njimi, se poslužimo zunanjih senčil, ki so najboljša zaščita pred močno sončno pripeko.  Na voljo imamo različne [...]
Nakup zabutona oziroma naravne blazine za meditacijo

You May Like